Hlavní obsah

New Jersey? To radši ani nevylezu ze šatny, směje se Jágr

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers znají svého prvního soupeře v bojích o Stanleyův pohár. V prvním kole play-off se jim do cesty postaví městští rivalové z New Jersey, jedni z nejvážnějších adeptů na cennou trofej. Jaromír Jágr také neskrývá obavy, přesto může mít jednu útěchu. New Jersey totiž dosud Rangers nikdy v play-off nedokázali vyřadit.

Článek

"To je důvod, proč jsem se bál vylézt ze šatny," smál se Jaromír Jágr po zápase s Ottawou, když se dozvěděl jméno soupeře pro play-off. "Nevím, co se může stát příště. Někdo umře?," dodal pro list New York Times Jágr, kterého fakt, že jeho mužstvo narazí na jeden z nejlepších týmů v NHL viditelně nepotěšil.

Současný tým New Jersey bezpochyby patří k těm nejlepším v soutěži, na druhou stranu by Rangers mohli spoléhat na historická fakta. Ďáblové totiž ještě nikdy New York Rangers v sérii play-off nevyřadili. Narazili na ně v letech 1992, 1994, 1997 a pokaždé postoupili Jezdci.

Kdo postoupí do dalších bojů play-off?
Hlasujte v anketě Sport.cz

Momentální zkušenosti ale hovoří jednoznačně ve prospěch New Jersey. Zápasy play-off hrají letos podeváté v řadě, zatímco Rangers poprvé od roku 1997. "New Jersey už berou účast v play-off jako samozřejmost, jsou tam skoro pořád. To pro nás je to mnohem vzrušující a pro mnoho kluků to bude úplně nové. Snad tu novou energii a nadšení z postupu využijeme, mohla by to být naše výhoda," doufá Jágr.

"Myslím, že to bude skvělý souboj," tvrdí o prvním kole play-off trenér Rangers Tom Renney. "Budeme hrát s jedním z nejlepších týmů soutěže. Cítím, že je můžeme porazit. A jsem si jistý, že si to samé myslí oni o nás," dodal.  První dva zápasy série se hrají v neděli a v pondělí na ledě Ďáblů v Continental Areně.

Reklama

Související témata: