Hlavní obsah

Slovenská hvězda v potížích! Před dvěma lety vystřílela Stanley Cup, teď ji trenér odstavil

Boston/Praha

Netrápí ho žádné zranění, naopak je stoprocentně připraven hrát, jeho jméno byste však v nedělním utkání na ledě Bostonu hledali v sestavě Los Angeles marně. Hvězdný slovenský hokejový útočník Marián Gáborík sledoval počínání svých spoluhráčů pouze z tribuny, kouč Darryl Sutter ho z nominace vynechal kvůli výkonnostním důvodům.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský útočník Marián Gáborík.

Článek

„Bylo to čistě moje rozhodnutí. Mám na to právo. Trenéři mají od hráčů ta nejvyšší očekávání, pokud jde o způsob, jak hrají," vysvětloval Sutter svůj krok.

Třicetiletý forvard v roce 2014 velkou měrou pomohl Králům k zisku Stanley Cupu, když se se čtrnácti góly stal nejlepším střelcem play off. Následně s Los Angeles podepsal novou sedmiletou smlouvu, která mu v průměru vynáší 4,875 miliónu za sezónu.

V nadcházejícím ročníku však trenčínský rodák vinou zranění odehrál jen 54 zápasů a smůla jej neopustila ani letos v září na Světovém poháru, kde oblékal dres Výběru Evropy. Ten se sice senzačně dostal až do finále, to si ale Gáborík nezahrál, jelikož si v semifinále se Švédskem zlomil nohu.

Na led se za Krále vrátil až na konci listopadu, svou dřívější formu ale stále ne a ne najít. V devíti zápasech vstřelil jen jeden gól a přidal tři asistence, v posledních třech duelech vyšel naprázdno.

I proto jeho čas na ledě klesal, v pátek proti Pittsburghu odehrál jen jedenáct minut, o dva dny později proti Bostonu už nenastoupil vůbec.

„Hráči, kterým to nejde, si oddychnou. Budou nastupovat ti, kteří mají formu," nechal se slyšet Sutter, takže to na Gáboríkův urychlený návrat do sestavy moc nevypadá.

Reklama

Související témata: