Hlavní obsah

Florida - Anaheim 2:1Jágrovi se vrátili parťáci a hned rozhodli, Mrázek vychytal v přestřelce vítězství

Aktualizováno

Velký návrat prožili při domácím zápase s Anaheimem Aleksandr Barkov s Jonathanem Huberdeauem. Po zranění si poprvé v této sezóně zahráli opět v jedné formaci s Jaromírem Jágrem a hned zařídili vítězný gól. Ten vstřelil třiadvacetiletý Huberdeau. Gólman Detroitu Petr Mrázek pochytal 32 střel Ostrovanů a pomohl k vítězství 5:4. Branku si při prohře na domácím ledě připsal i forvard Pavel Zacha.

Foto: ČTK

Jonathan Huberdeau (uprostřed) se raduje z vítězné branky po dlouho očekávaném návratu na led.

Článek
Fotogalerie

Dva velké návraty viděli diváci na Floridě. Finský ůtočník Aleksandr Barkov se objevil na ledě poprvé od 28. prosince. To jeho parťák z první formace Jonathan Huberdeau se představil dokonce ve svém prvním zápase v této sezóně. Střelecky výrazně aktivnější Florida (37:23) prohrávala od desáté minuty úvodní části, kdy se trefil švédský obránce Lindholm. Po třinácti sekundách však bylo vyrovnáno, Reilly Smith dotlačil puk do branky jinak výborného Johna Gibsona bruslí v souladu s pravidly. Obě branky, které dělilo pouhých třináct vteřin, padly ve hře čtyři na čtyři. Ve stejné herní situaci pak měl na začátku druhé třetiny obrovskou šanci Jaromír Jágr, když mu prakticky jistý gól sebral z hole finský bek Kačerů Vatanen.

Hra čtyřech proti čtyřem nakonec přinesla i vítěznou branku, paradoxně seděla za podražení na straně Panthers česká osmašedesátka. Navrátilec Huberdeau si najel na výbornou přihrávku kamaráda Barkova a zajistil tak Floridě důležité body. Kanadský útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu, ale cítil, že to z jeho strany ještě nebylo ono. "Na konci jsem se už cítil unavený, ale jsem šťastný, že už zase hraju a že jsme zvítězili," prohlásil autor vítězné trefy. Gólman Floridy James Reimer si připsal jubilejní stou výhru v kariéře a i díky němu se Florida blíží k příčkám zajišťujícím play-off.

Další šanci dostal v utkání s Ostrovany z New Yorku český reprezentant Petr Mrázek. Brzy pětadvacetiletý rodák z Ostravy bojuje o místo jedničky při zranění Howarda s kanadským vrstevníkem Coreaum. Tentokrát padla volba na Mrázka, který se nakonec odvděčil vítězstvím. Chytil 32 střel a v zápase, který byl spíše přehlídkou útočného potenciálu obou mužstev, nakonec zastínil svého německého kolegu v brance Islanders Thomase Greisse. Vítěznou branku vstřelil v poslední minutě zápasu obránce Danny DeKayser. "Odehráli jsme dobrý zápas. I já jsem se cítil dobře a myslím si, že jsem ve druhé a třetí třetině předvedl několik pěkných zákroků. Pustil jsem sice čtyři góly, ale když jich dáme v pět, nemám s tím problém," prohlásil Mrázek.

Český zápis do statistik přinesl i zápas v New Jersey. Devatenáctiletý Pavel Zacha se po vlažném úvodu sezóny a kritice kouče Johna Hynese chytil a v utkání s Calgary vyrovnával v přesilové hře na 2:2. Domácí šli poté i do vedení, které však neudrželi a v prodloužení se nakonec radoval soubor z kanadského města. Na vítězství měl svoji zásluhu i Michael Frolík, který asistoval u vítězného gólu Backlunda z prodloužení.

Cam Ward byl jednou z ústředních postav při vítězství Hurikánů z Caroliny. Dvaatřicetiletá zkušená opora domácího týmu si připsala 24 úspěšných zákroků a překonat ji dokázal pouze lídr kanadského bodování celé NHL Conor McDavid. Rozhodující trefu si přichystal na začátek třetí třetiny finským mladíček Sebastian Aho.

Šlágrem nočních zápasu byl jednoznačně souboj týmů ze špičky celé ligy. Obhájce Stanley cupu z Pittsburghu se dostal v první třetině do vedení 2:0 a ačkoliv se tentokrát neprosadila hlavní hvězda Tučňáků Sidney Crosby, vypadalo to na pohodovou jízdu. Hráči Columbusu ale dokázali zápas zdramatizovat, v závěrečné části hry srovnali a rozhodnout muselo prodloužení. V něm hákovala jedna z útočných opor Columbusu Cam Atkinson a jeho prohřešek potrestal hned za minutu Phill Kessel.

Reklama

Související témata: