Hlavní obsah

NHL v pozoru: Tři Češi v akci u jedné branky a zlomená hokejka letěla do hlediště

Boston/Praha

Tři Češi v hlavní roli v NHL. A při jedné akci, která skončila gólem. Stav, který nastal při utkání Detroitu s Bostonem. David Krejčí a David Pastrňák se radovali, brankář Petr Mrázek ne, protože dostal gól. Po šedesáti minutách zápas jednoznačně ovládli Medvědi, vyhráli 6:1. Gólovou tečku za utkáním obstarala česká trojka.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Fanoušek Bostonu chytá hokejku, kterou vhodil do hlediště útočník Bruins David Pastrňák poté, co překonal krajana v brance Detroitu Petra Mrázka.

Článek

Krejčí vyhrál vhazování v útočném pásmu, puk přebral Pastrňák, najel si na střed mezi kruhy, otočil se kolem své osy, vystřelil a kotouč prošel přes šest hráčů a zastavil se až v brance. Tam stál Mrázek. Poslední gól utkání v závěrečné minutě, který jen Boston vyšperkoval výsledné skóre na 6:1.

Pastrňákovi po gólu zůstala v rukách zlomená hokejka. Ale ne na dlouho, hodil ji totiž fanouškům do hlediště a pak slavil se spoluhráči. Předtím mu přinesla sedmadvacátý gól v sezóně v šedesáti utkáních. Dvacetiletý forvard se drží v první dvacítce střelců NHL.

„Bavili jsme se o dobrém začátku, měli jsme více rychlosti v útočném pásmu," řekl k zápasu rodák z Havířova, který si chválil spolupráci s Krejčím. Stejný pohled měl i rodák ze Šternberku. „Myslím, že to šlo skvěle, byli jsme silní na puku, napadali jsme. Tohle je pro naši lajnu dobrý," vyjádřil se Krejčí ke spolupráci s Pastrňákem a Staffordem.

Detroit vyfasoval šestku, ale pod všemi góly nebyl podepsaný český gólman. Ten začal utkání na střídačce, ale když ve 14. minutě Detroit prohrával 0:3, šel do zápasu.

„Nebylo to vůbec o brankářích. Potřebovali jsme zpomalit, dostat soupeře z tempa, Jared za to nemohl, byl to pro něj nešťastný zápas. Jak tam přišel Petr, myslím, že chytal dobře," okomentoval pro nhl.com brankářkou dvojici Coreau Mrázek trenér Red Wings Jeff Blashill.

Reklama