Hlavní obsah

Gudasova bitka v NHL. Pár sekund a jelo se na trestnou lavici

New York/Praha

Když je potřeba, jde do toho. Hokejista Radko Gudas platí ve Philadelphii za obránce, který umí zahrát a přitvrdit. Naposledy shodil rukavice v utkání s Floridou, které Letci prohráli 1:4. Bitka měla trvání asi jako současné pobyty Jaromíra Jágra na ledě v dresu Kladna. Gudas a Jared McCann byli v objetí osm sekund, pak už si je pohlídali rozhodčí.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Český tvrďák Radko Gudas opět úřadoval v dresu Philadelphie Flyers v NHL. Obránce Fylers se pustil do útočníka Floridy Jareda McCanna už v první třetině utkání.

Článek

Český zadák důrazně dohrál soupeře a k ledu šel třiadvacetiletý Maxim Mamin, to se zajídalo McCannovi a hokejkou vzal Gudase přes záda. Pražský rodák to přijal jako výzvu. Otočil se, oba sundali rukavice a boxerská vložka hokejového utkání NHL byla na světě.

Dlouho netrvala. Krátké oťukávání, čtení soupeře a poté osm sekund, které určily vítěze. Sedmadvacetiletý Čech neměl moc práce, povalil soka, rozhodčí je následně umravnili a oba si šli sednout na trestnou lavici. Po zápase byli spokojenější Panteři, vyhráli. „V obraně jsme nehráli dobře," přiznal Gudas, který v této sezóně odehrál 54 zápasů a vyfasoval 75 trestných minut.

Reklama

Související témata: