Hlavní obsah

Slovák Svatoš zařídil první vítězství Colorada

NEW YORK

Hokejisté Colorada si v jediném utkání NHL v noci na pondělí připsali premiérové vítězství v novém ročníku soutěže, když na vlastním ledě dokázali přehrát Vancouver 3:2. Na vítězství Avalanche se významně podílel dvěma góly slovenský útočník Marek Svatoš. Canucks naopak poprvé v sezóně prohráli.

Článek

Při druhé brance Svatoše, která byla nakonec vítězná, si hlavní sudí zápasu vyžádal konzultaci videorozhodčího, protože puk spadl do branky po odrazu od brusle slovenského útočníka. Protože ale nebyl prokázán úmysl, byla branka nakonec uznána. "Odrazilo se mi to od paty, byl to šťastný gól," řekl po zápase Svatoš.

Jednu branku však rozhodčí Coloradu přece jen upřeli, když se devět vteřin před koncem druhé třetiny trefil Ian Laperriere. Rozhodčí však argumentovali tím, že ještě před vstřelením branky pískali faul Jana Bulise.  "Jsou to jen lidé a dělají chyby. Pokud by jsme prohráli, tak by to bylo o něčem jiném. Ale my vyhráli, takže to není zas tak důležité," komentoval situaci Laperriere.

Tradičně se proti Vancouveru dařilo Joe Sakicovi, jenž tentokrát přispěl k výhře dvěma asistencemi. Celkem už během své kariéry nasbíral v zápasech proti Canucks 87 kanadských bodů. To je nejvíce ze všech aktivních hráčů v soutěži.

Colorado - Vancouver 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 23. a 55. Svatoš, 13. Wolski - 6. D. Sedin (Krajíček), 40. Näslund. Zásahy brankářů: Theodore 28/2 - Luongo 35/3.

Reklama