Hlavní obsah

Výborný řídil palbu Columbusu, Kubina se zranil

NEW YORK

Kapitán české hokejové reprezentace a útočník ve službách Columbusu Blue Jackets David Výborný zaznamenal v utkání zámořské NHL tři asistence a výrazně tak přispěl k výhře svého týmu proti Phoenixu 5:1. Střelecky se nadále daří útočníkovi San Jose Milanu Michálkovi, který vstřelil jednu ze čtyř branek Sharks na ledě Calgary. Jednu přihrávku na gól zaznamenal i Pavel Kubina v zápase Toronta s Floridou.

Článek

David Výborný se třemi asistencemi v nočním zápase posunul na hranici šesti bodů ve třech zápasech a dotáhl se tak na chicagského Martina Havláta na čele bodování NHL.  Bodoval tak zatím v každém ze tří utkání Columbusu v letošní sezóně.

Dvě Výborného asistencí směřovaly na hokejku jednadvacetiletého Nikolaje Žerděva. Ruský hokejista se díky problémům s vízy nezúčastnil předsezóního přípravného kempu a za Columbus nastoupil ke svému prvnímu utkání a již po jednašedesáti vteřinách otevřel skóre.

Další branku zaznamenal ve 33. minutě utkání a znamenala již odskočení na 3:1 pro Columbus. "Na sezónu se připravuji od 22. června a v ruské Superlize jsem odehrál již 20 utkání. Cítím se proto rozehraný a ve skvělé kondici," řekl po utkání Žerděv.

Kubina se zranil po srážce s Bertuzzim

Střelecká forma se drží i českého útočníka San Jose Milana Michálka. Jednou brankou, kterou ve 40. minutě utkání zvyšoval na 3:0, se podílel na vítězství proti Cargary. Připsal si tak již třetí branku ve třech utkáních v probíhajícím ročníku.

Bodoval i český obránce ve službách Toronta Pavel Kubina. Jeho asistence na branku Wellwooda v 52. minutě znamenala vyrovnání domácího duelu s Floridou na 1:1 a poslala tak zápas do prodloužení. V něm vítězná branka nepadla a vítěze tedy určila trestná střílení. Rozhodující nájezd domácích proměnil švédský kapitán Toronta Mats Sundin.

Pro Pavla Kubinu ale skončilo utkání s Floridou velmi smolně. Necelé tři minuty před koncem nevydrželo jeho levé koleno srážku s Toddem Bertuzzim a český obránce utkání nedohrál. Jak je zranění vážné ukáže až úterní vyšetření, ale v šatně po utkání si Kubina stěžoval na velké bolesti.

Columbus - Phoenix 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky: 2. a 33. Žerděv (u druhé Výborný), 32. Nash (Výborný), 42. Carter, 51. Westcott (Výborný) - 10. Jovanovski. Zásahy brankárů: LeClaire 24, Morrison 29.
Calgary - San Jose 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky: 57. Tanguay - 20. Ehrhoff, 22. Bernier, 40. M. Michálek, 49. Smith. Zásahy brankářů: Kiprusoff 26, Toskala 30.
Tampa Bay - Atlanta 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branky: 13. Kozlov. Zásahy brankářů: Dennis 19, Lehtonen 34.
Toronto - Florida 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 52. Wellwood (Kubina), rozhodující sam. nájezd Sundin - 44. Weiss. Zásahy brankářů: Raycroft 25, Auld 48.
Anaheim - St. Louis 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 17. a 41. Kunitz. Zásahy brankářů: Giguere 34, Stanford 34.

Reklama