Hlavní obsah

Krejčí může mít druhý Stanley Cup, Pittsburgh bude útočit na hattrick

Praha

V noci na čtvrtek začíná play off NHL. V každé ze čtyř sérií Východní konference jsou na soupiskách soupeřů minimálně tři Češi, na Západě je jejich zastoupení výrazně skromnější – tři dohromady. Jediným českým hokejistou, který letos může získat svůj druhý Stanley Cup, je zkušený bostonský centr David Krejčí, jenž v týmu Bruins slavil už před sedmi lety, kdy byl zároveň nejproduktivnějším hráčem play off, což následně zopakoval i v roce 2013.

Foto: Don Wright, Reuters

Hokejisté Pittsburghu oslavují gól. Dokážou potřetí v řadě vyhrát Stanley Cup?

Článek

Finále si před třemi lety zahráli také Ondřej Palát a Andrej Šustr z Tampy Bay, ale v bojích o trofej nebyli úspěšní, stejně dopadli v roce 2016 v dresu San Jose Tomáš Hertl a Roman Polák, který už ale zase hájí barvy Toronta.

Úplnými nováčky v zámořském play off jsou Tomáš Nosek z Vegas, Pavel Zacha z New Jersey, washingtonští Jakubové Vrána a Jeřábek a také Dominik Simon, který však v poslední čtvrtině základní části vypadl ze sestavy obhájců Stanley Cupu z Pittsburghu.

Penguins mají letos možnost získat pohárový hattrick, což se naposledy podařilo na začátku osmdesátých let hráčům New York Islanders.

Dvojice pro 1. kolo play off NHL
Východní konference
Tampa Bay (Palát, Šustr)–New Jersey (Zacha)
Boston (Pastrňák, Krejčí)–Toronto (Plekanec, Polák)
Washington (Jeřábek, Kempný, Vrána)–Columbus (Sedlák)
Pittsburgh (Simon)–Philadelphia (Voráček, Gudas, Mrázek, Neuvirth)
Západní konference
Nashville–Colorado
Anaheim (O. Kaše)–San Jose (Hertl)
Winnipeg–Minnesota
Vegas (Nosek)–Los Angeles

Reklama