Hlavní obsah

Haška zarmoutil obrat Buffala a vadí mu jeho dresy

DETROIT

Hokejisty Buffala nezastavil ve skvělém rozjezdu v nové sezóně NHL ani Dominik Hašek. Sabres vyhráli i svůj čtvrtý zápas v řadě a to i přesto, že v Detroitu prohrávali už dvoubrankovým rozdílem. Jenže v dalším průběhu už byl Haškův nástupce v Buffalu Ryan Miller k nepřekonání a hosté nejprve vyrovnali a nakonec si po samostatných nájezdech odvezli vítězství.

Článek

Detroit měl v prvních dvou třetinách pokaždé střeleckou převahu o deset střel, přesto byl před třetí částí stav nerozhodný 2:2. Na úvodní dvě branky Jasona Williamse Buffalo pokaždé odpovědělo využitou přesilovkou. Nejprve úspěšně dorážel Chris Drury, na konci druhé třetiny nechala obrana Red Wings před Haškem zcela volného Vaneka.

Druhému gólu Buffala předcházelo vyloučení za situaci, kdy Briere upadl po kontaktu s Haškem při pokusu o objetí domácí branky. Na ledě se ocitl i český gólman, který byl přesvědčen o vyloučení útočníka soupeře, ale rozhodčí to viděli jinak. "Hráli dvě přesilové hry a dali dva góly. To je prostě k naštvání, co víc k tomu říct," komentoval to Hašek.

"Při hře v pěti jsme jim nedávali vůbec šanci, jenže jakmile hráli přesilovku, najednou byli hrozně nebezpeční. Stačili jim pokaždé dvě, tři střely a skórovali," smutnil český gólman. "Mají šikovné hráče a dva z nich byli dnes možná lepší než my," dodal Hašek, jenž měl v celém zápase pouze patnáct zásahů.

Tým dobrý, ale dresy hrozné

Ještě před samotným zápasem se Hašek rozpovídal o svém bývalém týmu, kde kdysi strávil devět sezón. "Hrají jako tým a podle mne mají v útoku hodně talentovaných hráčů. Je to právě ten typ mužstva, který má letos dobrou šanci vyhrát Stanley Cup. Už loni byli úspěchu hodně blízko, a letos jsou ještě lepší," tvrdil.

Zatímco soupiska Buffala se haškovi více než zamlouvá, při hodnocení nové image týmu byl spíše rozpačitý. Stejně jako řadě dalších se mu nezamlouvá jak nové logo, tak ani nové dresy Sabres. "To ne. Když jsem to viděl poprvé v televizi, tak mě to dost šokovalo. Myslel jsem, že jde snad o Atlantu, nebo co. Až když jsem slyšel jména hráčů, tak mi došlo, že jde o Buffalo. Ale co, třeba se to lidem časem zalíbí," kroutil hlavou.

Reklama

Související témata: