Hlavní obsah

V souboji Čechů v NHL byla proti Rangers lepší trojka z Buffala

BUFFALO

Celkem devět českých hokejistů nastoupilo v nedělním utkání NHL mezi Buffalem a New York Rangers a veselejší byla po zápase trojice krajanů v domácích dresech. Buffalo porazilo Rangers 7:4 a Jaroslav Špaček, Aleš Kotalík, i Jiří Novotný se při vysokém vítězství zapsali do statistik. To hosté v čele s Jaromírem Jágrem potřetí v řadě končili zápas se svěšenými hlavami.

Článek

Rangers postupně prohráli s Philadelphií, Pittsburghem, a Buffalem, a dohromady inkasovali ve třech zápasech sedmnáct branek. V posledním zápase v Buffalu sice díky přihrávkám Jágra a Petra Průchy vedli už o dvě branky, ale domácí ještě do konce třetiny zápas otočili, když se jednou trefil Kotalík a Novotný dvakrát přihrával.

Na začátku druhé části zvýšil vedení Afinogenov po přihrávce Špačka a Hecht upravil na 5:2. Šanci pro Rangers ještě vykřesal svým druhým gólem v zápase Brendan Shanahan, ale Sabres dohráli zápas ve své režii, když Chris Drury dokonal hattrick. V poslední třetině už se hosté zmohli jen na branku v podání Martina Straky.

Hráče vyhecovala sněhová bouře

"Snažili jsme být neustále v pohybu a vyvádět soupeře z rytmu, což se nám dařilo," usmíval se po zápase autor hattricku Drury. "Neberu to jako něco extra zvláštního. Já jsem hlavně rád, že jsme vyhráli a dokázali obrátit vývoj zápasu," řekl Drury. Zároveň dodal, že všichni hráči Sabres se chtěli co nejvíce odvděčit divákům, kterých přišlo do haly opět spousta i přesto, že v regionu od čtvrtka panovala nepříjemná sněhová bouře a tisíce domácností jsou bez elektrického proudu. "To bylo velké povzbuzení pro náš tým," přiznal kouč Buffala Lindy Ruff.

To hostující trenér Tom Renney moc důvodů k úsměvu neměl a za novináři přišel až téměř půl hodiny po konci zápasu. "Nemůžu říct, že by byl Tom navztekaný. Ale zrovna šťastný teda nebyl," prozradil o svém nadřízeném Jaromír Jágr. "Je však natolik chytrý, aby věděl, že řvaním na někoho ničemu nepomůže," dodal kapitán Rangers.

Reklama

Související témata: