Hlavní obsah

Zlomená čelist a otřes mozku! Zlý muž Washingtonu zničil dalšího hráče Penguins

Pittsburgh/Praha

Washingtonský útočník Tom Wilson se během série druhého kola Stanley Cupu stává v táboře hokejistů Pittsburghu silně nežádoucí osobou. Poté, co ve druhém utkání vyřadil ze hry Briana Dumoulina, za což nevyfasoval žádný dodatečný trest, poslal ve třetím duelu do péče lékařů útočníka Zacha Astona-Reese.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hokejista Washingtonu Capitals Tom Wilson (nahoře) po střetu se Zachem Astonem-Reesem.

Článek
Fotogalerie

Wilson si v polovině zápasu počkal na třiadvacetiletého nováčka u mantinelu a ostrým nárazem ramenem na hlavu jej poslal k zemi. Sám se do zákroku opřel natolik, že přepadl na střídačku vlastního týmu.

Přestože forvard Pittsburghu ležel na ledě a s velkými potížemi se zvedal, rozhodčí nechali hru pokračovat a zákrok nevyhodnotili jako nedovolený. Wilson se tak mohl trochu zlověstně ze střídačky usmívat.

Chvíli poté srovnal na 2:2 washingtonský Chandler Stephenson a napětí mezi oběma týmy ještě zhoustlo. Washington nakonec vybojoval v Pittsburghu díky gólu Alexandra Ovečkina výhru 4:3 a ujal se vedení v sérii 2:1.

Kouč Penguins Mike Sullivan po utkání informoval, že Aston-Reese utrpěl otřes mozku, má zlomenou čelist a musí podstoupit operaci.

Reklama

Související témata: