Hlavní obsah

Nashville - Winnipeg 1:5Stav série 3:4Winnipeg ovládl rozhodující zápas! Vyřadil nejlepší tým základní části

Nashville

Je rozhodnuto! Boje o Stanley Cup už znají všechny semifinalisty. Hokejisté Winnipegu v sedmém zápase druhého kola play off NHL porazili nejlepší tým základní části Nashville 5:1 a postoupili do finále Západní konference, kde vyzvou nováčka Vegas. Ve finále Východní konference se proti sobě postaví Tampa Bay a Washington.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Hokejisté Winnipegu se radují z postupu do semifinále Stanley Cupu

Článek
Fotogalerie

Skóre utkání otevřel v deváté minutě obránce Tyler Myers střelou z nulového úhlu, kterou si brankář Pekka Rinne srazil bruslí do sítě. Také druhý gól Jets padl z hranice brankové čáry, když střední útočník Paul Stastny nadvakrát dorazil puk za záda pětatřicetiletého Fina. Dvě branky v rozmezí 126 vteřin a navíc z pouhých sedmi střel vyhnaly Rinneho z branky a místo něj nastoupil krajan Juuse Saros.

Jedinou trefu Predators obstaral v 16. minutě bek P.K. Subban dělovkou v přesilové hře. Dvoubrankové vedení vrátil na stranu Jets v 38. minutě centr Mark Scheifele střelou z první z levého kruhu. Čtvrtý zásah kanadského celku přidal v závěrečném dějství opět Stastny, který v početní výhodě dorazil za Sarose pokus Patrika Laineho. Konečnou podobu výsledku stanovil Scheifele, který se díky 11. gólu v letošních vyřazovacích bojích vyšvihl mezi nejlepší střelce.

Nashville doma prohrál tři ze čtyř duelů v sérii. Naposledy vítěz základní části dokráčel ke Stanley Cupu v sezoně 2012/2013. Tehdy se ze dvou týmových trofejí radovali hráči Chicaga.

Konferenční finále dnes načne souboj mezi Tampou a Washingtonem, série Winnipeg - Vegas bude následovat o den později.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 7. zápas:
Nashville - Winnipeg 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Branky: 16. P.K. Subban - 11. a 52. Stastny, 38. a 58. Scheifele, 9. Myers. Střely na branku: 37:24. Diváci: 17 523. Hvězdy utkání: 1. Stastny, 2. Scheifele, 3. Ehlers (všichni Winnipeg). Konečný stav série: 3:4.

Reklama

Související témata: