Hlavní obsah

O Nedvěda nikdo nestál, skončil na farmě Philadelphie

PHILADELPHIA

Český hokejový útočník Petr Nedvěd se přesunul z týmu NHL Philadelphia Flyers do farmářského týmu Philadelphia Phantoms. Čtyřiatřicetiletého Nedvěda si totiž žádný z klubů prestižní zámořské soutěže nevybral z listiny volných hráčů, kam ho vedení Flyers zařadilo společně s Nolanem Baumgartnerem a Nikem Dimitrakosem ve středu po vysoké porážce 1:9 s Buffalem.

Článek

Nedvěda, který je se 705 kanadskými body druhým nejproduktivnějším Čechem v historii NHL za Jaromírem Jágrem, potkal podobný osud poprvé v kariéře. Na farmě v nižší AHL bývalý hráč Vancouveru, St. Louis, New Yorku Rangers, Pittsburghu, Edmontonu a Phoenixu nikdy nehrál. Na stejné úrovní působil v tehdejší IHL v dresu Las Vegas jen v roce 1998, kdy se nemohl dohodnout na nové smlouvě s Pittsburghem.

Nedvěd odehrál v tomto ročníku za Philadelphii šest zápasů a nebodoval. Nasbíral sedm záporných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. Flyers získali Nedvěda v lednu z Phoenixu a český centr má pro letošní ročník příjem 2,356 miliónu dolarů, který se nezmění ani v případě pobytu v nižší AHL. Nedvědovi se tak oddaluje pokoření magické tisícovky zápasů v NHL, ke které mu zbývá 52 utkání.

Spolu s Nedvědem putoval na farmu i Dimitrakos, Baumgartner zůstal v prvním mužstvu. Naopak z týmu Phantoms byli ve středu povoláni slovenský útočník Štefan Ružička, obránce Alexandre Picard a křídelní útočník Ben Eager.

Reklama

Související témata: