Hlavní obsah

Spustil erupci radosti. Český talent rozvášnil svou parádou komentátory i fanoušky

Praha

Byl to jeho zápas. Český talent Martin Nečas dvěma góly výrazně pomohl Charlotte (farmě Caroliny) k vítězství 3:2 v prodloužení nad Belleville (rezervním týmem Ottawy) v AHL. Zvlášť jeho druhá trefa, která duel rozhodla, byla parádní. Devatenáctiletý útočník byl po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Sport.cz

Martin Nečas střílí rozhodující gól proti farmě Ottawě.

Článek

Vyplul za obranou, zpracoval puk a tváří tvář brankáři se jako starý mazák blýskl bekhendovým blafákem. Svou parádou spustil Nečas u komentátorů, diváků i spoluhráčů gejzír radosti. Pro účastníka posledního mistrovství světa dospělých v Dánsku to byla druhá trefa v utkání. Poprvé ve své krátké zámořské kariéře zažil v AHL dvougólový i dvoubodový večer.

„Martina jsme z centra přesunuli na křídlo, kde má méně zodpovědnosti směrem do defenzivy," prozradil možný důvod Nečasova střeleckého představení kouč Charlotte Mike Velucci. „Myslím, že na křídle působil mnohem uvolněněji a naplno ukázal své ofenzivní schopnosti. Na to, že na této pozici odehrál první zápas, vstřelil pro tým důležité góly," dodal.

Při první trefě Nečas zamířil nad rameno gólmana Gustavssona, u druhého zase ukázal šikovné ruce. Pro mladého útočníka však bylo týmové vítězství důležitější než góly.

„Odehráli jsme mnohem lepší zápas než ve středu. To byl náš nejhorší výkon v sezoně," připomněl Nečas den starou porážku 1:5 se stejným soupeřem.

O necelých čtyřiadvacet hodin později se oba týmy střetly znovu a tentokrát se radovali hráči Checkers v čele s Nečasem. „Včera to byl zápas blbec, ale to se někdy stane. Dneska jsme se ale zvedli a ukázali, že umíme hrát lépe," uvedl český talent pro klubový web.

Kromě Nečase se v dnešním duelu prosadil i další český forvard Filip Chlapík, který vstřelil jeden gól soupeře.

V dalších nočních duelech si z tuzemských hokejistů připsal jednu asistenci jen Michal Moravčík. Laval Rockets (farma Montrealu) ale podlehla Utice Comets (rezervnímu týmu Vancouveru) na jejím ledě 2:3.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko