Hlavní obsah

Vsetínští hokejisté už přestali společně trénovat

VSETÍN

Patrně už za pár dnů bude minimálně pro nadcházející sezónu definitivně odzvoněno seniorskému hokeji ve Vsetíně. Neúspěšné dohadování o dodatečném zařazení šestinásobného českého mistra do druhé nejvyšší soutěže vedlo k tomu, že mužstvo už zrušilo společné tréninky a většina hráčů včetně realizačního týmu si shání jiné angažmá.

Článek

Poslední šance Vsetína na připojení k 16 prvoligovým klubům zhasla ve čtvrtek. Výkonný výbor svazu na mimořádném zasedání potvrdil, že soutěž začne příští týden bez Valachů. Nyní už se bude celá kauza zřejmě dohrávat pouze u soudu. "Vůbec nevíme, co bude, ale podle toho, jak to všechno probíhá a pokračuje, tak to bude asi na hodně dlouhé lokte. Každé rozhodování se vleče a trvá týdny," řekl dnes ČTK trenér Rostislav Vlach.

Mezitím mužstvo rezignovalo na společnou přípravu. Pár hráčů trénuje individuálně a zbytek hledá nové zaměstnavatele. Kádr už se rozptyluje po okolí. Útočníci Jan Fadrný s Romanem Stantienem získali angažmá v Žilině, obránci Michal Nedbálek, Jan Zapletal a forvard Marek Knebl jsou na zkoušce v Olomouci.

Je to krok na úřad práce

"Pro nás je to obrovská rána. Hráči to mají v tomto směru jednodušší, ti se vždycky někam upíchnou. Ale co my trenéři a další lidi z realizačního týmu? Přijde mi to hodně sprosté udělat takové rozhodnutí dva týdny před ligou," prohlásil rozzlobeně Vlach.

Je prakticky jisté, že Vsetín v další sezóně na mužské úrovni hrát nebude. Klub ústy svého šéfa Oldřicha Štefla zavrhl možnost naskočit do druhé ligy na místo krachujících Teplic a nepředpokládá se ani, že by se zapojil do krajského přeboru. "To asi ne, kraj hrát určitě nebudeme," potvrdil Vlach.

Vlach a spol. se dostali do prekérní situace. Smlouva, kterou ve Vsetíně celý realizační tým měl, záhy pozbyla platnost. "Je to krok na úřad práce. Lidé, kteří takové rozhodnutí udělali, by se měli zamyslet," řekl Vlach.

Další právní kroky?

Nyní je odsouzen k čekání na nabídku z jiného klubu. "Jiná šance ani není. Zajímalo by mě, jak by to řešili ti, co o tom rozhodli. Všechny kluby jsou samozřejmě obsazené. Variantu, že bych šel ve Vsetíně k nějakému mládežnickému mužstvu, jsem odmítl. Jednak taky platí, že všechny posty jsou obsazené, a i kdyby, přece nepřijdu a někoho jen tak nevyštípu z místa," uvedl Vlach.

Ani trenéři nevylučují, že se uchýlí k právním krokům. "Nechci to ale řešit s horkou hlavou. Musím si to ještě promyslet, poradit se a zjistit, co se dá dělat. Pro mě je to ztráta peněz, které jsem měl nasmlouvané na rok a naplánovány nějaké investice," dodal Vlach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko