Hlavní obsah

Soud ponechal Karalahtiho ve vazbě, hrozí mu deset let

HELSINKI

Finský soud v pátek rozhodl, že hokejový obránce Jere Karalahti zůstane ve vazbě. Bývalý hráč celků zámořské NHL Los Angeles Kings a Nashville Predators je podezřelý z obchodování s drogami a hrozí mu až deset let vězení. Policie ho zatkla v úterý při tréninku a převezla do vazby v Espoo poblíž Helsinek.

Článek

"Soud v Espoo dnes uvěznil Karalahtiho, který je podezřelý z velkého drogového zločinu," citovala agentura Reuters šéfa vyšetřování policie v Espoo Ariho Karvonena.

Dvaatřicetiletý obránce, který naposledy ve Finsku působil v mistrovském celku Kärpät Oulu, je zapletený do pašování velkého množství kokainu a amfetaminu. Případ, na kterém začala policie pracovat loni v létě, hodlá uzavřít do konce prosince a v únoru by měli všichni obvinění stanout před soudem.

Karalahti nemá potíže ve spojitosti s drogami poprvé. V roce 1996 byl zatčen za držení marihuany, amfetaminu a heroinu. V roce 2002 sice tvrdil, že už je pět let "čistý", nicméně krátce poté byl potrestán šestiměsíčním trestem v NHL za porušení programu boje proti návykovým látkám; nešlo však o drogy, ale o alkohol. Hokejista se proto po třech letech v zámoří vrátil zpátky do Finska, kde hrál za IFK Helsinky a před letošní sezonou podepsal smlouvu v Oulu.

Reklama