Hlavní obsah

Šupler nominoval proti Česku deset hráčů z české extraligy

BRATISLAVA

Deset hráčů z české extraligy nominoval trenér slovenských hokejistů Július Šupler k přípravnému zápasu proti české reprezentaci a následnému dvojutkání se Švýcarskem. V úterý zveřejněná třiadvacetičlenná nominace není konečná, Šupler ji plánuje koncem týdne rozšířit o blíže nespecifikovaný počet hráčů. Někteří pozvaní hokejisté totiž odehrají pouze první duel, který Slováky čeká v úterý 11. prosince v Praze.

Článek

Šupler se musí obejít bez krajánků z německé ligy, která nemá přestávku a nepozval ani hráče Slovanu Bratislava. Důvodem je náročný program mistrovského celku, který čeká po Novém roce start na turnaji evropských šampionů Super Six v Petrohradu. Řada dalších hráčů se omluvila ze zdravotních či rodinných důvodů, útočníka Petera Sejnu neuvolnil Curych, který se stejně zachoval i v případě švýcarských hráčů.

Českou extraligu zastupuje pardubická trojice Ján Lašák, Miroslav Hlinka, Radovan Somík, René Vydarený a Michal Hudec z Českých Budějovic, Karol Sloboda ze Slavie, třinecký Tomáš Malec, Peter Fabuš z Plzně, Tibor Melichárek ze Sparty a František Skladaný z Karlových Varů. Dá se ale předpokládat, že pardubická trojice bude hrát pouze v Praze, Východočechy totiž čeká o vánočních svátcích start na turnaji Spengler Cup v Davosu.

Nominace:
Brankáři: Karol Križan (MODO Hockey/Švéd.), Ján Lašák (Pardubice/ČR), Marcel Melicherčík (Poprad),
obránci: Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Čechov/Rus.), Peter Klepáč (Martin), Ivan Majeský (Linköping/Švéd.), Tomáš Malec (Třinec/ČR), Karol Sloboda (Slavia Praha/ČR), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/Rus.), René Vydarený (České Budějovice/ČR),
útočníci: Miroslav Hlinka, Radovan Somík (oba Pardubice/ČR), Peter Fabuš (Plzeň/ČR), Marcel Haščák (Poprad), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Rudolf Huna (Košice), Tibor Melichárek (Sparta Praha/ČR), Juraj Mikúš (Skalica), Andrej Podkonický (Čechov/Rus.), Peter Sivák (Žilina), František Skladaný (Karlovy Vary/ČR), Gabriel Špilár (Košice).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko