Hlavní obsah

Finsko má v nominaci na LG Hockey Games jedenáct krajánků

HELSINKY

Jedenáct krajánků ze Švédska, Švýcarska a Ruska zařadil do nominace na třetí díl Euro Hockey Tour, LG Hockey Games v Tampere a Stockholmu, kanadský trenér hokejistů Finska Doug Shedden. Největší zastoupení ve třiadvacetičlenném kádru má však lídr finské nejvyšší soutěže Kärpät Oulu, odkud byli povoláni obránci Mikko Lehtonen, Jukka-Pekka Laamanen a útočníci Hannes Hyvönen s Jannem Pesonenem.

Článek

Hned devět hráčů si vybral Shedden ve švédské Elitserien. Z týmu lídra HV 71 si zahrají obránci Mikko Luoma, Pasi Puistola, z Timry byli pozváni útočníci Hannes Hyvönen, Janne Pesonen, z Frölundy zadák Toni Söderholm a forvard Tomi Kallio, dále pak zadáci Pekka Saravo z Luley, Ossi Väänänen z Djurgaardenu a útočník Esa Pirnes z Färjestadu. Z ruské Jaroslavle dorazí forvard Tony Salmelainen a ze švýcarského Fribourgu Antti Laaksonen.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 7. února v 17:15 v domácím prostředí v Tampere utkáním proti České republice. Po přesunu do Stockholmu čeká výběr Suomi v sobotu Rusko a v neděli uzavřou své vystoupení v severském derby proti Švédsku. Finové jsou po dvou turnajích v průběžné tabulce evropské série druzí o sedm bodů za Ruskem.

Nominace Finska na LG Hockey Games v Tampere a Helsinkách (7.- 10. února):
Brankáři: Antti Niemi (Pelicans Lahti), Petri Vehanen (Lukko Rauma),
Obránci: Mikko Luoma, Pasi Puistola (oba HV 71/Švéd.), Mikko Lehtonen, Jukka-Pekka Laamanen (oba Kärpät Oulu), Anssi Salmela (Tappara Tampere), Pekka Saravo (Lulea/Švéd.), Ossi Väänänen (Djurgaarden/Švéd.), Toni Söderholm (Frölunda/Švéd.),
Útočníci: Hannes Hyvönen, Janne Pesonen (oba Kärpät Oulu), Ville Leino, Tommi Santala (oba Jokerit Helsinky), Juha-Pekka Hytönen, Tuomas Pihlman (oba Jyväskylä), Mika Pyörälä, Riku Hahl (oba Timra/Švéd.), Tony Salmelainen (Jaroslavl/Rus.), Toni Koivisto (Ilves Tampere), Esa Pirnes (Färjestad/Švéd.), Antti Laaksonen (Fribourg/Švýc.), Tomi Kallio (Frölunda/Švéd.).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko