Hlavní obsah

Švýcaři mají v nominaci na přípravu dva krajánky

BERN

Dva krajánky má v sedmadvacetičlenné nominaci v přípravě před zápasy s Českou republikou trenér švýcarských hokejistů Ralph Krueger. Ze švédské Frölundy má k dispozici útočníka Martina Plüsse, gólman Daniel Manzato chytal nižší zámořskou ECHL za Las Vegas. Švýcaři se utkají s výběrem Aloise Hadamczika ve středu 9. dubna v Zuchwilu a o dva dny později ve Winterthuru.

Článek

V týmu, v němž chybějí zástupci finalistů ze Ženevy a Curychu, mají největší zastoupení s šesti hokejisty Lugano a Bern. V kádru byli před selekcí také další dva hráči Lugana, ale útočník Valentin Wirz a také bývalý brankář Colorada a Montrealu David Aebischer byli před další fází vyřazeni. Vypadl také Björn Christen z Zugu.

Krueger také sleduje vývoj v NHL, odkud by ale mohl mít k dispozici hráče až v případě vyřazení v prvním kole play-off. Gólmani Martin Gerber s Ottawou a Jonas Hiller s Anaheimem i kapitán Švýcarska z minulých let Mark Streit s Montrealem budou hrát v bojích o Stanleyův pohár. Další brankář Tobias Stephan chytá na farmě Dallasu v Iowě v nižší AHL.

Nominace Švýcarska na přípravné zápasy s Českou republikou
Brankáři: Thomas Bäumle (Ambri/Piotta), Daniel Manzato (Las Vegas Wranglers/ECHL), Ronnie Rüeger (Kloten)
Obránci: Philippe Furrer, Beat Gerber (oba Bern), Timo Helbling, Julien Vauclair (oba Lugano), Raphael Diaz (Zug), Patrick Fischer (Rapperswil-Jona), Michael Ngoy (Fribourg-Gottéron), Patrick von Gunten (Kloten)
Útočníci: Sandy Jeannin, Thierry Paterlini, Kevin Romy, Raffaele Sannitz (všichni Lugano), Patrik Bärtschi, Marc Reichert, Thomas Ziegler, Ivo Rüthemann (všichni Bern), Andres Ambühl, Peter Guggisberg (oba Davos), Paul Di Pietro, Patrick Fischer (oba Zug), Romano Lemm, Roman Wick (oba Kloten), Martin Plüss (Frölunda/Švéd.), Julien Sprunger (Fribourg-Gottéron)

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články