Hlavní obsah

Hokejisté Švédska mají v nominaci na Karjalu jednoho nováčka

STOCKHOLM

Hokejisté Švédska mají v nominaci na listopadový turnaj Karjala v Moskvě a Helsinkách jednoho nováčka. Na prvním podniku Euro Hockey Tour, který se hraje od 6. do 9. listopadu, se poprvé v dresu Tří korunek představí čtyřiadvacetiletý gólman Jonas Gustavsson z Färjestadu. Kouč Bengt-Ake Gustafsson se svým asistentem Rogerem Rönnbergem mají v dvaadvacetičlenném kádru šest krajánků - čtyři z KHL a dva ze Švýcarska.

Článek

V Rusku působí útočníci Mika Hannula v CSKA Moskva, Tony Martensson v Kazani a Marcus Nilson s obráncem Johanem Akermanem v Jaroslavli. Bek Sanny Lindström a Niklas Nordgren hájí barvy švýcarském celku Rapperswil/Jona. Mezi zbývajícími hráči ze Švédska má zastoupení i druhá nejvyšší soutěž. V Allsvenskan totiž působí v AIK Stockholm zkušený třiatřicetiletý zadák Dick Tärnström, který se v létě po působení v NHL vrátil do svého bývalého klubu.

Nejzkušenějším hráčem v nominaci je se 117 starty útočník Johan Davidsson z HV 71. Jeho start je ale nejistý, protože mistrovský klub z Jönköpingu nechce své hráče na reprezentační akci uvolnit. Má totiž při působení v Lize mistrů nabitý program. Gustafsson má v nominaci z HV 71 také forvarda Martina Thörnberga a proti nominaci svých hráčů se ohradil i Linköping. Další účastník nové klubové soutěže vedený českým trenérem Slavomírem Lenerem má ve výběru beka Johana Franssona a útočníka Fredrika Emvalla.

Švédové zahájí turnaj ve čtvrtek 6. listopadu v Moskvě proti Rusku. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu duel s Českou republikou a o den později severské derby s domácím Finskem.

Nominace Švédska:
Brankáři: Jonas Gustavsson (Färjestad), Johan Holmqvist (Frölunda),
obránci: Robin Jonsson (Timra), Mattias Timander (MoDo Hockey), Johan Fransson (Linköping), Jan Sandström (Lulea), Oscar Hedman (Frölunda), Dick Tärnström (AIK Stockholm), Johan Akerman (Jaroslavl/KHL), Sanny Lindström (Rapperswil/Švýc.),
útočníci: Karl Fabricius, Jonas Nordquist (oba Frölunda), Martin Thörnberg, Johan Davidsson (oba HV 71), Andreas Engqvist (Djurgaarden), Johan Harju (Lulea), Fredrik Emvall (Linköping), Daniel Widing (Brynäs), Mika Hannula (CSKA Moskva/KHL), Tony Martensson (Kazaň/Rus.), Marcus Nilson (Jaroslavl/KHL), Niklas Nordgren (Rapperswil/Švýc.).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko