Hlavní obsah

Udělali jsme zlatou tečku a jsme nejlepší, radovali se hokejbalisté

PRAHA/PLZEŇ

Zlatou tečku na konci osmého mistrovství světa udělali čeští hokejbalisté po sobotní výhře 4:3 po prodloužení nad Indií. Na domácím šampionátu v Plzni ukončil dramatický duel symbolicky kapitán českého týmu Petr Novák. „Zvítězila naše odolnost,“ hlásil hrdě na pozápasové konferenci Novák, jenž byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem České republiky v utkání.

Foto: Zdeněk Vaiz

Čestné kolečko zlatých českých hokejbalistů před skvělým obecenstvem

Článek
Fotogalerie

„Dvě třetiny nás Indové pořádně trápili, nakonec jim ale zbylo jen stříbro,“ těšilo Nováka, který však soupeře pochválil za skvělou hru. „Potvrdili, proč se dostali do finále – představili tým, který byl hodně silný, měli skvělé individuality a hráli výborně takticky,“ ocenil šestadvacetiletý forvard Indii, v jejímž kádru působí zejména hráči ze zámořských týmů.

Národní mužstvo tak podruhé v řadě zvládlo prodloužení, v pátek si poradilo se Slovenskem. „Indové hráli do konce všech zápasů úplně bezstarostně a v pohodě, což jim vydrželo i do finále,“ všiml si Novák. „Udělali jsme zaslouženou tečku pro náš tým, který byl na tomto turnaji nejlepší,“ prohlásil útočník Hradce Králové, který na šampionátu vsítil rovněž první gól českého výběru.

Hokejbaloví mistři světa pohár také políbili...foto: Zdeněk Vaiz

Oproti semifinále svěřenci Leoše Raka vstupovali do třetí patnáctiminutovky s jednogólovým vedením, avšak necelý čtyři minuty před koncem soupeř srovnal na 3:3. „Indové byli dvě třetiny možná trochu lepším týmem a my tahali za kratší konec, ale pak jsme začali přebírat iniciativu a jen kousek nám chyběl k vítězství v základní hrací době,“ nechal se slyšet trenér Rak. „Šli jsme za titulem a dočkali se zasloužené odměny,“ přidal.

„Utkání bylo nádherné i pro diváky, co víc si přát, než vyrovnaný zápas s rozhodnutím až v prodloužení,“ uvedl kouč Indie Ranbir Singh. „Oba týmy svedly pořádnou bitvu, bojovalo se o každý míček. Snažili jsme se, ale Češi mají výborný tým a hrají skvělý systém,“ doplnil nejlepší hráč Indie ve finále a nejlepší obránce turnaje Smitter Kaila. „Vyhráli zaslouženě,“ uznal.

Nejlepší hokejbalisté šampionátu:
Nejužitečnější hráč:Petr Novák (CZE)
Nejproduktivnější hráč:Denny Schlegel (USA)
Nejlepší útočník:Denny Schlegel (USA)
Nejlepší obránce:Smiter Kaila (IND)
Nejlepší brankář:Filip Šindelář (CZE)

Reklama

Související témata: