Hlavní obsah

Hnilička ještě nehodlá s hokejem končit

PRAHA

Po dlouhých osmi měsících se Milan Hnilička vrátil v pondělí na dvacet minut do hokejové branky. Přestože inkasoval v dresu Jágr Teamu v úvodní třetině od druholigového Hodonína čtyři góly, tvářil se po exhibičním zápase spokojeně.

Článek

„Tak to v podobných utkáních chodí. Hraje se v nich otevřený hokej a brankáři to mívají hodně těžké. Pro mě je momentálně nejdůležitější, že se konečně cítím po zdravotní stránce naprosto skvěle. Jsem zcela vyléčen. Už čtvrtý týden trénuji na ledě a nemám žádné problémy,“ libuje si šestatřicetiletý gólman.

Na konci loňského roku byl přitom téměř na dně. Kvůli únavovému syndromu, který se projevuje trvalým vyčerpáním organismu a skrytými depresemi, přerušil kariéru a rozvázal smlouvu v Liberci. Poslední extraligový duel odehrál 12. prosince, kdy Severočechům pomohl k vítězství nad Mladou Boleslaví.

„Na tomto rozhodnutí bych ani s odstupem času nic neměnil. Tu přestávku jsem nutně potřeboval, cítil jsem se tehdy hrozně bídně. Tělo si potřebovalo odpočinout,“ má i teď Hnilička jasno.

V pauze si užíval rodinné pohody. „S dětmi jsem trávil mnohem víc času než kdykoli dřív,“ prozradil. Pomohla mu rovněž psycholožka Eva Šauerová, která spolupracuje i se střeleckým premiantem z OH v Pekingu Davidem Kosteleckým. „V mnoha směrech mi otevřela oči. Nejen v celkovém pohledu na svět. Jejích poznatků využívám i na ledě a děláme společně všechno pro to, abych se vrátil v co nejlepší formě,“ tvrdí vítěz olympiády v Naganu a trojnásobný mistr světa.

Rád za známé tváře kolem

Atmosféru národního mužstva si tento týden připomíná na soustředění Jágr Teamu v Prostějově. „Jsem samozřejmě rád, že mám kolem sebe známé tváře. Tady je to ale mnohem uvolněnější než při akcích reprezentačního celku,“ porovnal.

Předtím se Hnilička připravoval s extraligovým Kladnem. „Bydlím tam, a tak mi to dovolili. O smlouvě jsme se ale vůbec nebavili,“ potvrdil. O tom, kde by si rád prodloužil hokejovou kariéru, se mu příliš spekulovat nechce.

„To v této chvíli skutečně neřeším. Já prostě teď dělám všechno pro to, abych hlavně co nejrychleji dohnal kondici. Uvidím, co se naskytne. Nemusím získat nové angažmá okamžitě. Klidně můžu někde naskočit až v rozběhnuté sezóně,“ netrápí Hniličku blížící se start mistrovských soutěží.

Připouští ovšem, že na život bez hokeje není v současnosti ještě dostatečně připraven. „Představit si to dovedu, ale nikoli hned teď. Minimálně příští sezónu bych ještě rád strávil v brance. Dělám pro to maximum,“ ujistil.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko