Hlavní obsah

Kanaďan Harrison se uvedl v dresu Kladna gólem, Budějovice hrály poprvé bez Turka

PRAHA

Hokejisté Kladna porazili v přípravě Karlovy Vary 4:3 po samostatných nájezdech, když rozhodující trefu zaznamenal obránce Libor Procházka. Středočeši nasadili do utkání i posilu kanadského útočníka Tylera Harrisona a také ruského beka Samvela Mnacjana, jenž je v klubu na několikadenní zkoušce.

Článek

Harrison se hned zapsal mezi střelce. Snížil na 2:3 a pomohl k remíze v základní hrací době, kterou zajistil dvě minuty před sirénou Toman. Následné nájezdy, na nichž se trenéři dohodli, vyhrálo Kladno 3:0. Góly dali Libor Procházka, Melka a Kos.

Hokejisté Českých Budějovic si začínají zvykat na éru po gólmanu Romanu Turkovi, který překvapivě ukončil kariéru. Dnes již kryl branku Jakub Kovář a dobrým výkonem pomohl k vítězství nad Plzní 3:2. Hosté bez lídra Martina Straky nedokázali vyrovnat ani v závěrečné power play, naopak tyč jejich prázdné klece nastřelil Jan Novák. Dva góly vítězů vstřelil bek František Ptáček. Oba týmy se utkaly již v úterý, kdy vyhrála doma Plzeň 3:1.

Slavia po úterní výhře 5:0 s Litoměřicemi ani dnes neinkasovala, byť jejím soupeřem byl ambiciózní tým z první ligy Chomutov. Pražané vedli po druhé třetině 3:0, ale zápas zůstal po dohodě obou týmů nedohrán, neboť hosté ve druhé přestávce zjistili, že jim někdo na stadionu v Edenu vykradl šatnu.

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko zítra 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko