Hlavní obsah

Hokejisté Dánska mají v nominaci na MS Boedkera z Phoenixu

KODAŇ

Útočník Mikkel Boedker z Phoenixu se představí v dresu hokejistů Dánska na mistrovství světa na Slovensku. Je zatím jedinou posilou z NHL jednoho ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině D. Trenér Per Bäckman ještě bude čekat, zda bude mít k dispozici další útočníky Jannika Hansena z Vancouveru a Larse Ellera z Montrealu.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Naopak počítat nemůže s největší hvězdou Fransem Nielsenem z New Yorku Islanders, který se potýkal s otřesem mozku a nedostal od klubu povolení. Další útočník Peter Regin z Ottawy je po operaci ramena, obránce Philip Larsen nastupuje na farmě Dallasu v Texasu v nižší AHL pod injekcemi a v případě konce klubové sezony půjde na operaci kyčle.

Dánům vypadl také zkušený zadák Jesper Damgaard ze švédského Malmö kvůli otřesu mozku, Mads Bech Christensen z Frederikshavnu pro potíže s ramenem a také třiačtyřicetiletý Jesper Duus z Roedovre, jenž se raději bude věnovat dokončení studia.

Dánové mají dalších osm krajánků

Vedle Mikkela Boedkera je v aktuálním třiadvacetičlenném kádru Dánska dalších devět krajánků, z nichž osm působí ve Švédsku a jen tři jsou z klubů, které hrály v uplynulé sezoně Elitserien - zadák Stefan Lassen z Djurgaardenu a útočníci Morten Madsen z MODO Hockey a Julian Jakobsen ze Södertälje, které sestoupilo.

Z druhé nejvyšší soutěže Allsvenskan jsou obránci Mads Boedker, Jesper Jensen z Rögle, útočníci Morten Green, Nichlas Hardt z Malmö i brankář Patrick Galbraith z Leksandu. Titul v německé lize s Eisbären Berlín získal forvard Mads Christensen.

Při poslední redukci kádru vyřadil kouč Bäckman útočníky Lasseho Lassena z Aalborgu, Mortena Andreasene z Roedovre a beka Nicklase Hansena z Hvidovre. Ti budou připravení doplnit mužstvo v případě zranění nebo jiných potíží.

Generálka na mistrovství světa čeká Dánsko v úterý v domácím prostředí proti Francii. Do turnaje vstoupí v sobotu 30. dubna od 16:15 proti Finsku, s českým týmem se utká v pondělí ve stejný čas a ve středu pak bude hrát opět od 16:15 s Lotyšskem.

Nominace Dánska na mistrovství světa na Slovensku:
Brankáři: Patrick Galbraith (Leksand/Švéd.), Simon Nielsen (Aalborg), Frederik Andersen (Frederikshavn),
Obránci: Mads Boedker, Jesper Jensen (oba Rögle/Švéd.), Philip Hersby (Hvidovre), Daniel Nielsen (Herning), Michael Eskesen (Odense), Kasper Jensen (Roedovre), Stefan Lassen (Djurgaarden/Švéd.),
Útočníci: Kim Staal, Morten Poulsen (oba Herning), Morten Green, Nichlas Hardt (oba Malmö/Švéd.), Kasper Degn (Aalborg), Frederik Storm (SoenderjyskE), Kirill Starkov (Esbjerg), Thor Dresler (Hvidovre), Jesper Jensen (Frederikshavn), Morten Madsen (MODO Hockey/Švéd.), Julian Jakobsen (Södertälje/Švéd.), Mads Christensen (Eisbären Berlín/Něm.), Mikkel Boedker (Phoenix/NHL)

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko