Hlavní obsah

VIDEO: Propagovali NHL a „vykoupali“ se v Zugu. Rangers dostali pod Alpami osmičku

PRAHA

Snad únava, snad podcenění, každopádně nálož si odvezli pořádnou. Měli vyhrát, zamávat a odletět. Vše se vyplnilo, až na to vítězství. Hokejisté New Yorku Rangers narazili ve Švýcarsku, prohráli v Zugu 4:8. Závěrečná příprava na start NHL nevyšla ideálně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář New York Rangers Martin Biron. Ve Švýcarsku dostal sedm gólů.

Článek

Kdo si přál zhlédnout ofenzivní podívanou, dočkal se. Padlo dvanáct gólů, z toho polovina v první třetině. Po tomto představení musel vítěz čtyř Stanley Cupů odjet s porážkou.

Čtyři zápasy v pěti dnech, pokaždé jiná zem, jiný hotel, postel, zájem fanoušků. Mužstvo z NHL, které pořádá evropské mini turné pro propagaci zámořské ligy, padlo. Přes sedm tisíc lidí v Bossard areně se ale bavilo. „Dostali jsme puk do jejich třetiny, ale oni dobře před brankářem bránili,“ litoval trenér Jezdců John Tortorella.

Nečekaný a divoký výsledek okomentovali i fanoušci Rangers na stránkách klubu. „Švýcarský hokej - NHL 8:4 :-),“ napsal urs.berger. „Dejte klukům pauzu, hodně cestovali,“ zastává se příznivec pod nickem chris.lawler. „Unavení Rangers měli problém držet krok s rychlejším a ostřejším švýcarským mužstvem, a také větším hřištěm,“ vepsala svůj názor TrueBlue4Eva.

Soustředění je za námi, řekl Ryan Callahan 

Rangres v předchozích zápasech vyhráli na Spartě, na ledě švédské Frölundy, přehráli i Slovan Bratislava. Až souboj pod Alpami nezvládli. Prohráli, ale v přípravném utkání po maratonu cestování. Teď mají před sebou teprve to hlavní, v pátek zahájí ve Stockholmu sezónu NHL. Proti nim se postaví Los Angeles Kings.

„Soustředění je za námi, můžeme pokročit o krok dále. Připravit se na to, co je před námi. Nyní je čas zaměřit se na skutečné zápasy, teď je na čase se zaměřit na LA,“ řekl Ryan Callahan. „Už se nemůžu dočkat,“ přidal se spoluhráč Brad Richards.

Pak všichni hosté z New Yorku opustili pětadvacetitisícové město u jezera Zug, kde je místní na ledě vykoupali.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko