Hlavní obsah

Zvládli jsme nejdůležitější zápas turnaje, radoval se Jan Káňa

DAVOS

Na třetí pokus už to hokejistům Vítkovic na Spenglerově poháru v Davosu vyšlo a po vítězství 5:1 nad Klotenem si zajistili postup do semifinále. Jedním gólem se o to zasloužil útočník Jan Káňa, který Vítkovice uklidnil vedoucí brankou před koncem úvodního dějství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Roman Málek a jeho spoluhráč Jan Káňa

Článek

"V šatně je velice dobrá nálada. Jsme strašně šťastní, že se nám podařilo vyhrát a postoupit. V podstatě to byl nejdůležitější zápas turnaje a my jsme jej zvládli, takže můžeme mít radost. Ale ne dlouho, zítra nás čeká další těžká bitva," řekl Káňa pro oficiální klubový web.

Vítkovické výkony mají ve Švýcarsku stoupající tendenci. Po debaklu 1:7 s Kanadou sehráli Ostravané vyrovnaný zápas s nešťastným koncem proti domácímu Davosu. Utkání s Klotenem už dnes měli ve své moci.

"Já myslím, že to byl z naší strany hodně podobný zápas jako proti Davosu. Jenže dnes jsme dávali góly. Výborně nás opět podržel Málič (brankář Málek). Oproti tomu zápasu s Davosem jsme se ale nedopouštěli tolika chyb a nebyli tak nedůrazní před vlastní brankou," řekl Káňa.

Vedle něj se střelecky prosadil i starší bratr Tomáš, který na začátku druhé části zvýšil na 2:0. "Mám velkou radost, že se po dlouhé době prosadil taky brácha. Už čekáme na ohlasy od rodiny. Naši se sice nemohli dívat živě, ale zápas si nahráli a určitě si to budou potom užívat," uvedl Káňa.

O postup do finále se Vítkovičtí podruhé v turnaji střetnou s Davosem, který měl jakožto vítěz skupiny v úvodním kole play off volno. "Musíme se vyvarovat chyb, které jsme dělali. Musíme si pohlídat jejich nejlepší hráče - Sýkoru, Brendla, Tatíčka, pár ostatních. Když zlepšíme důraz před vlastní bránou a samozřejmě budeme schopní dávat góly, můžeme uspět," prohlásil Káňa.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko