Hlavní obsah

Někteří nedali do hry celé srdce, litoval kapitán osmnáctky Šidlík

Brno

České hokejisty čeká na domácím mistrovství světa hráčů do 18 let jen boj ve skupině o záchranu. Po prohrách s USA a Kanadou podlehli v Brně vysoko 2:6 i Finům a obsadili ve skupině A předposlední čtvrtou příčku. Na vysněné čtvrtfinále nedosáhli. „Těžko jsme mohli Finsko porazit, když máme jedenáct vyloučených," štvala trenéra českých mladíků Jiřího Vebera nedisciplinovanost svých svěřenců. „Za soupeřem jsme zaostávali i v pohybu," všiml si.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisty do 18 let čeká na domácím MS jen skupina o udržení

Článek

Český kouč byl přesto přesvědčen, že jeho mužstvo mohlo do play off mezi šest nejlepších celků proniknout. „Vím, že mě mnozí budou považovat za blázna, protože výsledky hovoří na první pohled jasně. Já ovšem vidím ty zlomové momenty, v nichž se zápasy s Kanadou a Finy lámaly. Nebýt našich zbytečných vyloučení a individuálních chyb, mohlo být mnohé jinak. Mrzí mě, že jsme nedokázali lepšími výkony přilákat do hlediště víc diváků," tvrdil Veber.

Rovněž kapitán českého výběru Petr Šidlík byl přesvědčený, že Kanaďané a Finové byli hratelnými soupeři. „Kdybychom například s Kanadou makali naplno celých šedesát minut a nikoli jen prvních deset, byli jsme schopni je zdolat. Jenže já mám pocit, že ne všichni z našeho týmu byli odhodláni bojovat za Česko na víc než sto procent. Máme sice lva na srdci, avšak někteří celé srdíčko do hry nedali," nebral si servítky odchovanec jihlavské Dukly.

Šidlík byl členem české osmnáctky i loni, kdy se jí rovněž nepovedlo dostat se mezi šest nejlepších mužstev. „Po roce zažívám znovu obrovské zklamání," přiznal obránce.

Trenér Veber se už raději díval dopředu. „V duelech se Švýcary a Němci budeme chtít získat samozřejmě co nejvíc bodů. Ve středu je na šampionátu volný den a já budu apelovat na kluky, že musíme obě utkání odehrát tak, abychom se mohli sami sobě podívat do očí," prozradil.

Podle útočníka Dominika Simona musí mladí Češi hodit rychle zklamání za hlavu. „Aspoň malou satisfakcí bude, když teď vyhrajeme skupinu o udržení," plánoval.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko