Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci Vsetína řádili. Rvačky a hozená dýmovnice ukončily zápas s Přerovem

Přerov

Jen necelých šestnáct minut trval sobotní zápas druhé hokejové ligy mezi Přerovem a Vsetínem. Fanoušci hostujícího týmu ve svém sektoru vyvolávali potyčky s pořadatelskou službou, následně dokonce hodili dýmovnici, která přerovský zimák zahalila do bílé mlhy. Rozhodčí nejprve nařídili technickou přestávku, pro neustupující dým pak nakonec zápas za stavu 1:0 pro Vsetín předčasně ukončili.

Řádění fanoušků Vsetína v Přerově.

 
Článek

Do Přerova přicestovalo okolo 200 vsetínských příznivců, na které dohlíželo jedenapadesát policistů. Ani oni však ve spolupráci s pořadateli nedokázali řádění několika desítek diváků zabránit.

„Do hokeje tohle absolutně nepatří. Když si vezmete, že se přišli podívat i rodiče s dětmi a viděli takové nechutné věci, tak je to prostě jedním slovem ostuda. Věřím tomu, že většina fanoušků Vsetína s tím neměla nic společného, ale prostě se objevili někteří, jimž o ten hokej vůbec nešlo," říká pro oficiální internetové stránky Přerova jeho kapitán Daniel Faltýnek.

Část viny podle Vsetína nesou i pořadatelé

Podle předsedy Vsetína Petra Neumanna však díl viny padá i na pořadatelskou službu. „Jsem jednoznačně pro, aby byly dohledány konkrétní osoby, které stojí za konkrétními činy. A nechť jsou potrestáni podle platných zákonů a škodu také zaplatí. Zároveň je ale také nutné vyhodnotit "zásah" přerovských pořadatelů, který dle mého názoru byl příčinou eskalace násilí tím, že vstoupili do sektoru hostů a počínali si tam jako v ringu. Čeho chtěli pořadatelé dosáhnout vstupem do sektoru hostů a například kopáním do ležícího člověka na zemi?" ptá se Neumann.

Po příznivcích Vsetína zbyla rozbitá skleněná výloha restaurace a poničené toalety na stadiónu. Po skončení duelu navíc jeden z běsnících fanoušků napadl pětatřicetiletou ženu a šestatřicetiletého muže. Policie, která vyšetřuje tři trestné činy jako poškození cizí věci, ublížení na zdraví a výtržnictví, po pachatelích pátrá. Rovnou na místě zajistila a prověřila tři fanoušky.

Škoda vyčíslena na dvacet tisíc

„Zatím jsme však nikoho neobvinili, trestní řízení je vedeno proti neznámému pachateli. V případech probíhá intenzivní vyšetřování," uvedla pro ČTK přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Neznámý pachatel či pachatelé zničili na stadiónu protipožární dveře u toalet, vysadili je a hodili směrem ke vchodu. Dále řádili na toaletách, kde poškodili zařízení a nakonec poškodili i dvířka protipožárního hydrantu. Škoda byla vyčíslena na 20 000 korun," doplnila Urbánková.

O osudu zápasu rozhodne u zeleného stolu Český svaz ledního hokeje.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko