Hlavní obsah

Olympijský vítěz z Nagana Moravec ukončil hráčskou kariéru

Praha

Hokejový útočník David Moravec se rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Čtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa naposledy hrál za druholigovou Karvinou, kde působil i jako prezident a jednatel klubu.

Foto: Profimedia.cz

David Moravec na setkání u příležitosti 15 let od olympijského triumfu v Naganu.

Článek

"Rozhodnutí ve mně klíčilo delší dobu. Tím, jak se mi kumulují funkce, už nezbývalo místo pro aktivní hokej. Věděl jsem, že za rok či za dva bych stejně musel končit, ale byly by to další dva roky, ve kterých bych se nemohl naplno věnovat rodině, a to jsem nechtěl," uvedl Moravec v rozhovoru pro Karvinský deník.

Odchovanec opavského hokeje je tak dalším ze zlaté naganské generace hokejistů, kteří ukončili kariéru. Po uplynulé sezóně se ke stejnému kroku rozhodl například útočník Jiří Dopita. Moravec o tom, že by skončil, podle svých slov přemýšlel poslední rok.

"Rodina je pro mě priorita číslo jedna. Kluk hraje hokej, malá chodí do kroužků, tancuje, rád bych se jim naplno věnoval a podporoval je. Jako hráči mi přece jen moc volného času nezbývalo. Zvláště, když jsem byl zainteresován v chodu klubu," řekl Moravec, který hrál extraligu za Vítkovice, Plzeň a Třinec. Působil i v Jaroslavli, Malmö, Hämeenlinně, ve Wolfsburgu a jednu sezónu se snažil prosadit v zámořské NHL v Buffalu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.