Hlavní obsah

Hokejovou Slováckou benefici v Uherském Hradišti vidělo dva tisíce lidí

Uherské Hradiště

Již počtvrté se v Uherském Hradišti sešli přední čeští a slovenští hokejisté i další sportovci a známé osobnosti, aby se představili na exhibici a pomohli dobročinným projektům. V minulosti se hrál fotbal, tentokrát hostil hokejové utkání při Slovácké benefici zrekonstruovaný zimní stadión.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Malý Matěj Rachůnek (uprostřed) před slovenským brankářem Igorem Murínem.

Článek

U vzniku tradice byl obránce Karel Rachůnek, který předloni zahynul při havárii letadla s hokejisty Jaroslavle. Exhibice, kterou navštívilo přibližně dva tisíce fanoušků, se tak koná i na jeho počest.

"Jezdím sem od prvního ročníku. Teď zavzpomínáme i na kluky, kteří už tady nemohou být. Chceme také pobavit lidi a pomoct těm, kteří to potřebují," uvedl brankář Ondřej Pavelec, který se netradičně představil i v útoku. V průběhu zápasu si vyměnil post s Jiřím Tlustým.

V dresu českého výběru se představili i Jakub Voráček, Petr Čajánek a Petr Vampola. V civilu se v Uherském Hradišti představil Patrik Eliáš, který jedná v NHL o nové smlouvě. Barvy Slovenska hájili Marián Gáborík nebo Ľubomír Višňovský. "Slováci postavili vynikající mančaft. Ale není to vyhecované. Jde spíš o dobrou věc a o srandu," ujistil Voráček.

Na ledě se představil také pětiletý syn Karla Rachůnka Matěj, který za velkých ovací tribun skóroval hned čtyřikrát.

Před rokem se v emotivní dražbě podařilo získat rekordní tři milióny korun, které byly následně rozděleny na různé charitativní projekty. Letos přímo na ledě předala první dáma Ivana Zemanová šek na 250 tisíc korun představitelům Fondu ohrožených dětí Klokánek. Dražba sportovních relikvií se uskuteční večer.

Slovácká benefice bude i za rok, kdy se ale hokejisté podle všeho opět sejdou na fotbalovém hřišti. "Vypadá to tak. I kvůli tomu, jak strašně je ekonomicky náročné mít už v červnu led. Navíc dostat teď kluky na led, to je majstrštyk," řekl organizátor exhibice Jakub Kovář.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko