Hlavní obsah

VIDEO: Jsme ruská mašina, zpívají před Soči Ovečkin s Malkinem

Praha

Tři měsíce před olympiádou se největší hvězdy ruského hokeje vytasily s videoklipem, který má fanoušky přesvědčit, že to s útokem na zlato ze Soči myslí naprosto vážně. „Jsme ruská mašina," zpívají Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin a další esa současnosti i historie ruského hokeje.

Hymna ruských hokejistů před ZOH v Soči

 
Článek

Zpěvačka Irina Allegrovová natočila písničku společně s hokejisty v prosinci 2012 v době výluky v NHL a kromě výše jmenovaných do studia zamířili i Vladislav Treťjak, Vjačeslav Fetisov, Alexej Jakušev, Borisové Majorov a Michaljlov či Alexej Jašin. Žhavou současnost pak reprezentují třeba Alexander Radulov nebo Ilja Kovalčuk.

K songu vytvořené video hraje na národní a nostalgickou notu. V textu se sice připouští, že byl hokej vynalezen v Kanadě, ale ruským borcům prý náramně sedí. Hned při prvních tónech vidíme rudou vlajku se srpem a kladivem a následují záběry z nejslavnějších bitev sovětských a ruských národních týmů, včetně Kanadských pohárů, triumfů na olympiádách a světových šampionátech.

Nechybí ani připomínka duelů s našimi hokejisty. Na archivním záznamu z roku 1967 se Alexandr Ragulin sápe na Jaroslava Holíka, Ovečkin pro změnu tvrdě sestřeluje Jaromíra Jágra na záběrech z Vancouveru 2010...

Jednašedesátiletá zpěvačka Allegrovová na závěr naběhne mezi hokejové svalovce, rozverně s nimi prozpěvuje: „Šajbu, Šajbu!" a přesvědčuje je, že za nimi stojí celá země. Ovečkin se směje, Treťjak se směje, Malkin se směje. A Rusko věří, že sborná o úsměv nepřijde na olympiádě.

Reklama