Hlavní obsah

Golonka se urazil, že český policista kontroloval jeho totožnost

Bratislava

Česká policie o víkendu kontrolovala automobil, v němž jela i československá hokejová legenda Jozef Golonka (77). „Trochu mě překvapilo, že i když mě poznali, tak šli ověřovat, zda nemám zákaz vstupu do České republiky,“ cituje server topky.sk uvedl Golonku.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý československý hokejista Jozef Golonka

Článek

Hokejová legenda jela na hokejové utkání do Dvora Králové nad Labem v rámci projektu Československý lev. Několik kilometrů před cílem zastavila automobil hlídka české policie. „Vyžádali si občanské průkazy. Na otázku, zda jsme se něčeho dopustili, řekli, že ničeho, jedná se prý pouze o kontrolu osob," líčil situaci Golonka. Policisté si šli následně zkontrolovat doklady do svého vozidla. „Bylo to poprvé v Československu, že mě někdo kontroloval, když jsem nic neudělal," dodal.

Golonky se dotklo, že se tak stalo, i když ho policisté poznali. „Zeptal jsem se: ‚Vy mě znáte?' ‚Ano, známe.' ‚Tak když mě znáte, proč mě jdete kontrolovat, zda jsem to já nebo zločinec?' Trochu mě překvapilo, že i když mě poznali, šli si ověřovat, zda nemám náhodou zákaz vstupu do České republiky," nechápal slavný hokejista.

Golonka zdůraznil, že navzdory nepříjemnému zážitku se bude do České republiky vždy rád vracet. „Řeknu vám pravdu, jezdím tam velmi rád, protože tam si ještě váží staré sportovce a lidi, co pro Československo něco udělali," dodal.

Reklama

Související témata: