Hlavní obsah

Slovenský hokejový národní tým nejspíš povede Cíger

Bratislava

Novým trenérem mužské reprezentace hokejistů Slovenska bude pravděpodobně Zdeno Cíger. Štafetu převezme po českém kouči Vladimíru Vůjtkuvi, který zamířil k českému národnímu výběru. Pětačtyřicetiletý někdejší útočník dostal nabídku od slovenského hokejového svazu (SZLH), kterou nyní zvažuje.

Foto: Sport.cz

Zdeno Cíger na archivním snímku z roku 2003.

Článek

"Nebudu mlžit. Jsem připravený postavit se k tomu čelem. Dostal jsem čas na rozmyšlenou, ale jsem připravený nabídku přijmout. Reprezentace se neodmítá. V pondělí budeme znovu jednat," řekl serveru pravda.sk Cíger.

Martinský rodák Cíger je trojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa, během kariéry odehrál také 352 zápasů v NHL. Poté trénoval Slovan Bratislava, s nímž získal dva mistrovské tituly. V reprezentaci dělal v roce 2007 na MS asistenta Júliu Šuplerovi.

"Vedení svazu chce situaci okolo národního mužstva vyřešit co nejdřív. Potřebuje ještě obsadit osobu generálního manažera reprezentace," uvedl Cíger. Nabídku na tuto funkci dostal už dříve další někdejší reprezentační kapitán Miroslav Šatan, ale nepřijal ji.

Mezi svazem a bývalými i současnými hvězdami totiž panují napjaté vztahy od volby prezidenta svazu. V nich prohrál favorit hráčů Richard Lintner se staronovým šéfem Igorem Nemečkem a mnozí hokejisté od té doby nechtějí se svazem spojovat své jméno.

"Náš hokej potřebuje nastartovat. Musíme najít společnou cestu. Chci pomoct. Vím, že to nebude lehké, ale na to jsem zvyklý. Věřím, že situace se uklidní a hráči nebudou bojkotovat národní tým," uvedl Cíger.

Slovensko trénoval poslední čtyři sezony zkušený český kouč Vůjtek, jenž dovedl reprezentaci v roce 2012 do finále mistrovství světa. Před dvěma měsíci se stal nástupcem Vladimíra Růžičky u českého národního mužstva.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko