Hlavní obsah

Tajemství odhaleno! Do slovenské hokejové ligy míří maďarský klub

Bratislava
Aktualizováno

Na Slovensku se připravuje něco, co by si před několika lety fanoušci v zemi pod Tatrami nedovedli představit. Do nejvyšší slovenské hokejové ligy údajně míří maďarský klub z města Miskolc (Miškovec). Deník Hospodárske noviny upozorňuje, že hlavním lákadlem pro Slováky je vstupní bonus ve výši jednoho miliónu eur, který Maďaři zaplatí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář (vlevo) a Slovák Marek Viedenský během přípravného utkání v Jihlavě.

Článek

Tato částka by určitě pomohla slovenským klubům. Vedení slovenského hokejového svazu ještě oficiálně vstup maďarského klubu nepotvrdilo. „Máme zahraničního zájemce, který by chtěl být účastníkem naší nejvyšší soutěže," uvedl začátkem týdne šéf hokejové ligy Richard Lintner. Klub ani zemi nekonkretizoval. Se vstupem zahraničního klubu musí souhlasit Slovenský svaz ledního hokeje a také všechny kluby slovenské nejvyšší ligy.

„Je to dobrá zpráva, že k nám chce někdo vstoupit a ne odejít," reagoval ředitel hokejového klubu z Nitry Miroslav Kováčik. Slovenskou ligu totiž citelně postihl odchod Slovanu Bratislava do Kontinentální hokejové ligy. Slovenští diváci tak přišli například o vypjaté derby souboje Slovan-Košice a na návštěvnosti je to cítit.

Hokejový trenér Ján Jaško působil čtyři sezóny v maďarském klubu Székesféhérvár a upozorňuje, že v současnosti už není možné maďarský hokej podceňovat. „Je potřeba zbavit se předsudků. Pokud se řekne maďarský hokej, většina fanoušků se ironicky pousměje, ale podmínky jsou tam srovnatelné s našimi. Někdy jsou i lepší," upozornil Jaško.

Hokejový klub působí v Miskolci od roku 1978. Mužstvo trénuje Kanaďan Bob Dever. V současném kádru jsou tři Kanaďané, dva Američané a jeden Fin.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko