Hlavní obsah

Svačina: Teď budu v Lize mistrů fandit Vítkovicím

Ostrava

V Ostravě dlouhé roky hrál a na souboj v Lize mistrů právě na ledě Vítkovic se aktuálně liberecký útočník Vladimír Svačina hodně těšil. Jeho tým přijel k osmifinálové odvetě s jednogólovým náskokem, který ale neudržel a soutěž opustil. „Věděli jsme, že jedna nula je ošemetný výsledek, který v hokeji nic moc neznamená a že nemůžeme hrát nějakou údržbu výsledku. Nakonec nechybělo moc. Rozhodl jeden gól, který dali bohužel domácí,“ smutnil po porážce 1:3 v prodloužení Svačina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimíra Svačinu z Liberce (vlevo) stíhá Petr Kolouch z Vítkovic.

Článek

Vyřazení ho mrzí, nicméně je rád, že to bylo s Vítkovicemi. „Vůbec jsem netušil, že můžeme v Lize mistrů na Vítkovice narazit. Když jsem se to dozvěděl, moc jsem si přál, abychom to v tom Švédsku nepokazili a postoupili. Moc jsem se na ten dvojzápas těšil. Teď budu klukům fandit," svěřoval se.

Setkání se svým někdejším týmem si užil. I proto, že se na ledě znovu potkal se svým hokejovým dvojčetem Ondřejem Romanem. „Když byli kluci u v Liberci, tak jsem pozval Ondru k nám domů, dali jsme si kafe a popovídali si. To samé bude tady. Zase k němu zaskočím na návštěvu já," osvětlil Svačina.

Děti tu chodí v mém dresu, těší Svačinu

„Mám tady spoustu kamarádů i mimo led, je hezké vidět, jak po stadiónu chodí děti s dresem, na kterém je moje jméno. Zažil jsem tady krásné roky a moc rád na ně vzpomínám," vykládal 29letý útočník, který v Liberci hostuje z Třince.

A právě do Třince v pátek Liberečtí v 19. extraligovém kole míří. I proto se včera z Ostravy nevraceli domů. „Zůstáváme v Ostravě až do pátku a budeme tady i trénovat. Pro mě osobně je to fajn, protože tady mám rodinu a trochu si je po delší době zase užiju. Ale ne zase moc, musíme se na pátek dobře nachystat, protože sezóna neskutečně běží a tabulka je tak našlapaná, že nejde polevit ani na chvilku," upozornil Svačina.

Třinecké prostředí dobře zná a rád by tam vylepšil svou letošní střeleckou potenci. „Není to z mé strany teď úplně ideální. Dva vstřelené góly je hodně málo. V Třinci se mi ale vždy dařilo, tak tam pošlu nějaký čajík a třeba to prolomím," vtipkoval Svačina.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko