Hlavní obsah

Velká síla v brance, Američané odtajňují nominaci na MS

Colorado Springs

Hokejisté Spojených států amerických mají v úvodní patnáctičlenné nominaci na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem a Paříži dvanáct hráčů z NHL a tři z univerzitních týmů. Tři hráči se zúčastnili zářijového Světového poháru. Brankář Connor Hellebuyck s bekem Jacobem Troubou z Winnipegu i útočník Dylan Larkin z Detroitu byli v Torontu v kádru Výběru Severní Ameriky.

Foto: ČTK

Gólman Detroitu Jimmy Howard (vlevo) by měl být jednou z hlavních opor amerického výběru na MS v hokeji.

Článek

Sedm hráčů z nominace má bronz z mistrovství světa. Hellebuyck a Larkin spolu se zadákem Connorem Murphym z Arizony a útočníky Andersem Leem a Brockem Nelsonem z New York Rangers byli členy týmu USA, který v roce 2015 připravil o medaili na domácím šampionátu v Praze českou reprezentaci. Trouba a útočník Nick Bjugstad z Floridy získali bronz v roce 2013 ve Stockholmu.

Brankář Jimmy Howard, konkurent Petra Mrázka v Detroitu, se zúčastnil olympijských her v Soči v roce 2014. Zkušenosti ze světových šampionátů mají také zadák Danny DeKeyser z Detroitu a útočník J.T. Compher z Colorada. Naopak nováčky reprezentace USA jsou forvardi Andrew Copp z Winnipegu, Christian Dvorak z Arizony i trio z univerzit - gólman Cal Petersen z University of Notre Dame, obránci Daniel Brickley z Minnesota State University a útočník Jordan Greenway z Boston University.

Američané se na šampionátu, který se uskuteční od 5. do 21. května, utkají v základní skupině A v Kolíně nad Rýnem s domácím Německem, Dánskem, Švédskem, Itálií, Lotyšskem, Slovenskem a Ruskem. Před turnajem ještě 2. května nastoupí v přípravě proti Itálii v Miláně.

Úvodní nominace hokejistů USA na MS v Kolíně nad Rýnem a Paříži (5.-21. května):

Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg/NHL), Jimmy Howard (Detroit/NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame/NCAA),

obránci: Daniel Brickley (Minnesota State University/NCAA), Danny DeKeyser (Detroit/NHL), Connor Murphy (Arizona/NHL), Jacob Trouba (Winnipeg/NHL),

útočníci: Anders Lee, Brock Nelson (oba NY Islanders), Nick Bjugstad (Florida/NHL), J.T. Compher (Colorado/NHL), Andrew Copp (Winnipeg/NHL), Christian Dvorak (Arizona/NHL), Jordan Greenway (Boston University/NCAA), Dylan Larkin (Detroit/NHL).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko