Hlavní obsah

Radost jako malé dítě. Hokejový brankář se zapsal mezi střelce

Praha

Radost jako malé dítě. A vůbec mu nevadilo, že je mu dvaadvacet let. Srbsko-americký hokejový gólman Alex Nedeljkovič napřáhl a poslal puk přes celé hřiště do branky. Poté se jel hned radovat se spoluhráči. Málo vídaný kousek se mu povedl v utkání AHL, kde tým Charlotte Chceckers porazil Hartford 7:3.

Foto: gocheckers.com

Alex Nedeljkovič napřáhl a poslal puk přes celé hřiště do branky.

Článek

Stav utkání byl jasný, 6:3, hráči Hartfordu se už smiřovali s porážkou, zkusili hru bez brankáře, ale když jejich gólman přijížděl ke střídačce, dostal se k puku brankář na druhé straně. Nabral gumu a poslal pozdrav soupeři, upravil skóre na 7:3.

„Bylo to úžasné. Když jsem viděl puk, ruce mi vylítly do vzduchu, byl jsem jako malé dítě," přiznal Nedeljkovič pro klubový web. Když byl puk v brance, rozjel se slavit se spoluhráči na střídačce, trochu o tom snil.

Podobný kousek se mu povedl v roce 2016, ale nestihl ho oslavit se spoluhráči, teď už nezapomněl. Tehdy skóroval v ECHL. Nyní se stal dvanáctým gólmanem, který se zapsal mezi střelce v AHL.

Před ním se radovali například Ron Hextall, Martin Brodeur, Chris Mason a Mike Smith. „Víme, že dal minulou sezónu gól v ECHL, jsme na něho pyšní," usmíval se trenér Mike Vellucci.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko