Hlavní obsah

Svobodu a Kutláka nahradí v reprezentaci Kudrna a Zíb

PRAHA

Další dvě změny musel udělat trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik v nominaci na přátelský zápas se Švédskem a následný turnaj Karjala. Ze zdravotních důvodů se mu omluvili českobudějovický obránce Zdeněk Kutlák a útočník Jaroslav Svoboda ze Znojma, jenž byl pozván do národního týmu dodatečně. Místo nich se na nedělním srazu v Praze objeví útočník Jaroslav Kudrna a obránce Lukáš Zíb.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Jarda Svoboda má problémy se zády. Kutlák odstoupil z pátečního zápasu po druhé třetině, bere antibiotika," řekl v sobotu Hadamczik.

Kudrna, který v reprezentační přestávce mění dres a odchází z Třince do ruského Magnitogorsku, si v národním týmu teoreticky může vyzkoušet spolupráci s novým klubovým kolegou Janem Markem. Liberecký obránce Zíb dostane šanci stejně jako na úvodním dílu Euro Hockey Tour.

Páteční zápas v Karlových Varech sice kvůli problémům se zády vynechal nejlepší střelec extraligy Petr Sýkora z Pardubic, reprezentovat by ale měl. "Petr přijede. Odpočinul si a bude v pořádku," uvedl Hadamczik.

Před Svobodou a Kutlákem se z národního týmu omluvili Miloslav Gureň, Petr Ton a Václav Nedorost. Na jejich místa byli povoláni Svoboda, který se premiéry v reprezentačním dresu nakonec nedočká, a Václav Skuhravý z Karlových Varů.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko