Hlavní obsah

On-line: Hokej Česko - Švédsko

PRAHA

Devátý pokus v řadě mají před sebou čeští hokejisté, aby zdolali Švédsko. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika si v úterní přípravě v Plzni připsali osmou porážku za sebou od úřadujících mistrů světa a olympijských vítězů. Ve čtvrtek na sebe týmy narazí znovu, v pražské Sazka Areně se utkají v zahajovacím duelu turnaje Karjala. Utkání můžete na Sport.cz sledovat v on-line reportáži!

Článek

Národní tým se Švédy na západě Čech prohrál 3:4, přestože třikrát vedl. V třetí třetině ale Seveřané zápas otočili a prodloužili tak černou sérii soupeře. Naposledy se z výhry v normální hrací době radovali Češi v září 2004, kdy Švédy deklasovali v rámci Světového poháru ve Stockholmu 6:1. V prodloužení je však pokořili například i v semifinále světového šampionátu ve Vídni o rok později.

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz:
Karjala Cup 2006:Česko - Švédsko

Momentálně však české mužstvo hledá na Švédy marně recept. V Praze se pokusí ukončit nelichotivou sérii částečně obměněný tým. Do hry zasáhnou brankář Roman Čechmánek a útočníci Jaroslav Hlinka, Petr Sýkora, Václav Varaďa a Petr Hubáček. Nově byl povolán i obránce Martin Čech, jenž nahradí Josefa Hrabala, který si v Plzni poranil rameno a již odcestoval domů do Vsetína. Z týmu byli poté vyřazeni i Tomáš Žižka a Jaroslav Kudrna.

Hadamczik, jenž vede reprezentaci od začátku minulé sezóny, se ještě výhry nad Švédy nedočkal. Mindrák ze soupeře ale prý nemá. "Musíme podat lepší výkon než v úterý a dát o gól více. Chtělo by to jít do vedení o dvě branky, protože vést nad nimi o jednu je vždy riskantní. Říci ale detailně co udělat jinak, je těžké," řekl Hadamczik.

Jak dopadne zápas Česko - Švédsko?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Jeho svěřenci podle něj musí zlepšit hru v oslabení. V Liberci na prvním turnaji EHT vstřelili Švédové v přesilovce všechny čtyři branky, v úterý sice jen jednu, ale další gól přidali krátce po návratu vyloučeného hráče na led. "Musíme si dát pozor na disciplínu a fauly. Poslední zápas měl ale na to, že se jednalo o přátelák, dobrou úroveň," uvedl Hadamczik, podle kterého jeho svěřence série porážek nemusí trápit.

Vyrovnanou bitvu předpokládají i sázkové kanceláře. Podle Tipsportu i Fortuny jsou mírnými favority Seveřané. Zápas vysílá v přímém přenosu ČT2. Očekává se na poměry z poslední doby nezvykle vysoká návštěva, v předprodeji zmizelo již přes 8500 vstupenek.

Předpokládaná sestava ČR:
Čechmánek - Hamr, Platil, M. Čech, Blaťák, Čutta, Čáslava, Zíb - P. Sýkora, J. Hlinka, Varaďa - Brendl, J. Straka, Veselý - Irgl, Huml, Hubáček - Šimánek, Divíšek, Matějovský.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko