Hlavní obsah

Hokejisté se chtějí s juniorským šampionátem rozloučit se ctí

LEKSAND

Poslední zápas na juniorském světovém šampionátu čeká ve čtvrtek od 19:30 české hokejisty. Svěřenci trenéra Vladimíra Bednáře prohráli v úterý čtvrtfinálový duel se Švédskem a nyní svedou souboj o konečné páté místo s Finskem. Český tým se pokusí vylepšit nevydařený dojem z dosavadního průběhu turnaje. Z pěti zápasů tři prohrál a dokázal porazit pouze Bělorusko a Švýcarsko.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští juniorští hokejisté na střídačce národního týmu.

Článek

"Na mistrovství světa jsme chtěli uspět, a když se neudělalo semifinále, je to neúspěch. Ale turnaj dokončíme na úrovni. Finy chceme porazit," řekl Bednář internetovému serveru hokej.cz. Vedle snahy o vylepšení loňského šestého místa mají čeští hokejisté za cíl oplatit Finům vysokou porážku 2:6 ze základní skupiny.

"Celý zápas se bude odvíjet od toho, kdo dá první gól. S motivací na tom budeme stejně. Pro ně je také neúčast mezi čtyřmi nejlepšími neúspěchem," uvedl reprezentační kouč v rozhovoru se spolupracovnicí ČTK.

S motivací nebude problém

Podle kapitána týmu Jakuba Kindla nebudou mít hráči problém s motivací. "Přece jsme sem nepřijeli udělat ostudu. Samozřejmě se na poslední zápas připravíme, abychom měli dobrý pocit, že jsme pro to udělali všechno," řekl Kindl. Pro většinu hráčů bude zápas loučením s mládežnickou reprezentací. "Chceme se rozloučit se ctí a vyhrát," uvedl bek kanadského Kitcheneru.

Podle brankáře Ondřeje Pavelce trenéři ani nemusejí tým nějak zvlášť motivovat. "Musíme být rádi za to, že jsme na mistrovství světa. Musíme odvést dobrý výkon. Finové na tom budou ale stejně jako my," podotkl Pavelec. K případnému úspěchu by Češi potřebovali zvládnout druhou třetinu, kterou zatím na turnaji vždy prohráli.

Kouč Bednář bude před zápasem řešit potíže se složením týmu. Podle webu hokej.cz má David Kuchejda problémy s kotníkem, Tomáše Pospíšila zlobí rameno a fit není ani Vladimír Sobotka. Kuchejda se Sobotkou by se však na ledě Ejendals Areny měli ve čtvrtek objevit.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko