Hlavní obsah

Frolík věří, že se s dvacítkou rozloučí za rok doma medailí

LEKSAND

Hokejový útočník Michael Frolík získal hned při svém debutu na juniorském mistrovství světa v roce 2005 bronz, na následujícím šampionátu však musel spolknout hořkou pilulku v podobě šestého místa a medaile se nedočkal ani letos. Češi na vrcholném turnaji dvacetiletých hráčů opět prohráli ve čtvrtfinále, osmnáctiletý Frolík však věří, že za rok bude vše jinak a pomůže týmu k umístění na stupních vítězů.

Článek

Pokud nebude působit v NHL, mohl by se představit na MS již počtvrté, navíc před domácími fanoušky v Liberci a Pardubicích. "Bylo by to krásné rozloučení. Zahrát si tam a získat medaili. Doufám, že se na mistrovství dostanu a uvolní mě. Rád bych se s juniorským hokejem rozloučil právě tam," řekl Frolík v rozhovoru se spolupracovnicí ČTK.

Další nadějný odchovanec kladenského hokeje debutoval na vrcholné akci dvacetiletých hráčů v šestnácti a hned byl součástí týmu, který skončil v Grand Forks třetí. "První mistrovství bylo skvělé, z mého pohledu to byl největší zážitek v životě. Získali jsme medaili, byla tam skvělá parta a vše fungovalo na jedničku," uvedl Frolík.

Loni a letos ale přišlo zklamání. "Oba turnaje skončily neúspěchem. Je to škoda a mrzí mě to. Jak jsem ale řekl, doufám, že příští rok na mistrovství, na kterém si ještě můžu zahrát, už úspěch uděláme," řekl hráč kanadského juniorského celku Rimouski Oceanic.

Loni ani letos se neprosadil

Nejvíc jej mrzí porážka v loňském čtvrtfinále s týmem USA. "Měl jsem velkou šanci vyrovnat na 2:2, ale netrefil jsem odkrytou branku. Na to vzpomínám nerad," konstatoval technicky výborně vybavený útočník

Na svůj první start na JMS vzpomíná Frolík rád i proto, že se mu podařilo překvapit. "Nic se ode mne nečekalo a vyšlo mi to," řekl Frolík, jenž fanoušky i odborníky upoutal svým sólem přes celé hřiště proti Švýcarsku zakončeným gólem. V dalších letech se již výrazně neprosadil. "Na druhém turnaji to bylo jiné. Čekalo se, že něco předvedu, ale to jsem moc nesplnil," prohlásil.

Loni i letos musel sledovat své starší spoluhráče, jak se jim ve čtvrtfinále zhroutil medailový sen. "Pro kluky je to špatné, neuspět v posledním roce, kdy mohou hrát za juniorskou reprezentaci. Je nepříjemné koukat, jak všichni mají po čtvrtfinále svěšenou hlavu," dodal Frolík, jenž věří, že podobný pocit za rok nezažije.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko