Hlavní obsah

Hokejisté ztratili při zápase se Švédy smolně vedení

JÖNKÖPING/PRAHA

Smolně přišli čeští hokejisté v Jönköpingu o těsné vedení v úterním přípravném duelu se Švédskem. Při vyrovnávací brance domácího týmu si totiž kotouč srazil do vlastní sítě Tomáš Netík.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

"Štve mě to, ale hlídal jsem, aby nikdo nedorazil puk vyražený brankářem před sebe. Měl jsem ho pod tělem a chtěl nějak přimáčknout, jenže Trvaj dal v té chvíli od tyče beton a nějak od jeho patky to tam sklouzlo," popsal Netík, nejméně zkušený hráč mužstva nešťastný moment.

"Když při tlaku v úvodu třetí třetiny neproměnili nějaké dorážky, tak jsem skoro věřil, že nedostanu gól. Ale bohužel jsme si ho tam vzápětí hodili sami," zalitoval Jiří Trvaj, který si v hale, kde chytal i na mistrovství světa v roce 2002, užíval návrat do reprezentační branky. Ze svého výkonu měl pozitivní pocit, ale taky ho mrzelo, že odcházel z ledu jako poražený. "Odehráli jsme ale dobrý zápas. Škoda jen nevyužitých gólových příležitostí. Kdybychom vedli 2:0, tak bychom to určitě dotáhli do vítězného konce," prohlásil znojemský gólman.

Autor jediného českého gólu byl Zbyněk Irgl. "Byla to rychlá akce, po Strakově střele to gólmanovi vypadlo a já jen lehce dorazil," popsal svou šestou trefu v reprezentaci.

Přestože hokejisté Švédy z pěti vzájemných utkání v sezóně zdolali jen jednou, podle Irgla s nimi svádí zcela rovnocenné duely: "Ani teď jsme nebyli horší a máme jim alespoň co vracet ve čtvrtek ve Stockholmu." Po dnešním přesunu do švédské metropole si oba soupeři zahrají opět spolu, ale už o body do Euro Hockey Tour.

Reklama

Související témata: