Hlavní obsah

Pinc: Rád bych se do Moskvy podíval i jako trojka

Marek Pinc cestoval s českou hokejovou reprezentací do Stockholmu na turnaj LG Hockey Games až jako dodatečný náhradník. Nakonec se ale vítkovický gólman stal oporou a příjemným překvapením v zápasech proti Finsku a Rusku. Dokonce byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. V rozhovoru pro deník Právo Pinc shrnul své vystoupení ve Stockholmu.

Článek

Byl sobotní zápas s Finy vaším nejlepším v reprezentaci?

Asi ano, hodnotit to ale musí trenéři. Chytal jsem zatím jen osm utkání. Nejpodstatnější je vítězství, pro něž bylo klíčové, že jsme dali gól hned při druhém střídání a hodně nám pomohl i ten druhý do šatny.

Nestrašili vás Finové při vzpomínce na utkání, které jste pro nim chytal v Moskvě v roce 2004?

Dobře si pamatuji, jak jsem tam jel povzbuzený nulou z debutu proti Bělorusku. Sedm minut před koncem jsme vedli 4:1 a nakonec prohráli 4:5. Pamatuji, že všechny góly mi dali Jokinenové. Tři Olli a dva Jussi. Teď ve Stockholmu to bylo úplně jiné, soupeř měl šance jen v přesilovkách, kdy to tam dost lítalo, ale kluci obětavě bránili.

Překvapilo vás, že jste šel do branky i v neděli?

Rozhodl to trenér Hadamczik a cítil jsem se docela dobře, takže jsem byl rád a jen mě mrzí nájezdy, protože jinak jsme zahráli zase dobře.

Patří Marek Pinc do kádru pro mistrovství světa?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Původně jste v nominaci nefiguroval, nakonec jste se ale z náhradníka stal nejlepším gólmanem turnaje, co vy na to?

Dělal jsem, co jsem mohl. Vítkovice by možná byly raději, kdybych zůstal s klubem a chystal se doma na extraligu, ale pro mne to byla cenná zkušenost a zůstal jsem díky víkendu i v zápasovém rytmu.

Cítíte, že jste po výborných výkonech ve hře o mistrovství světa?

Rád bych se do Moskvy podíval, byla by pro mě čest být i trojkou, ale Česko má řadu kvalitních gólmanů. Uvidím, jestli dostanu pozvánku do kempu před mistrovstvím, asi bude záležet i na tom, zda se povede s Vítkovicemi dostat do play-off.

Reklama

Související témata: