Hlavní obsah

Na sraz hokejistů do Prostějova nedorazil pouze obránce Hamr

PROSTĚJOV

Pouze obránce Radek Hamr ze švýcarského Klotenu chyběl na pondělním podvečerním tréninku českých hokejistů, kteří se v přípravě na mistrovství světa utkají ve čtvrtek v Olomouci a v pátek v Prostějově se Švýcarskem. Hamr se trenérovi Aloisi Hadamczikovi omluvil, protože teprve v noci přiletí do Prahy, a do přípravy v Prostějově se zapojí od úterý.

Článek

Oproti soustředění v minulém týdnu v Kravařích se český výběr rozšířil o osm hokejistů. Vedle Hamra povolal Hadamczik do přípravy na Hané ještě hráče z obou týmů neúspěšných semifinalistů extraligy. Z Českých Budějovic se na prvním večerním tréninku na prostějovském ledě představili Petr Gřegořek, Kamil Brabenec, Jindřich Kotrla, Štěpán Hřebejk a Viktor Hübl a z Liberce Lukáš Zíb a Lukáš Pabiška, jenž vzhledem díky Hamrově absenci trénoval na postu obránce.

"Pozvali jsme hodně mladých hráčů, kterým chceme dát šanci v přípravných zápasech tak, aby unesli tíhu reprezentačních startů v mezinárodním měřítku. Bereme to jako příslib do dalších let," řekl Hadamczik.

Zároveň dodal, že nikomu neslibuje nominaci na mistrovství světa. "Tým se postupně doplňuje z hráčů, jejichž týmy vypadly z play-off. Hokejistům proto na rovinu říkáme, že je výběr z extraligy, evropských klubů i zámořské NHL velmi široký. Ovšem například loni se dostalo do užšího výběru na mistrovství světa dvanáct hokejistů z extraligy," připomněl Hadamczik.

Švýcaři už dorazili

V prostějovské přípravě absolvují reprezentanti v úterý dva tréninky, zatímco na středu je naplánována jen dopolední příprava a odpolední rehabilitace. Po ní odjede pětice Jihočechů na klubovou exhibici do Českých Budějovic a ještě tentýž den se všichni hráči do půlnoci vrátí do Prostějova. Užší část vedení reprezentace navštíví ve středu první finále extraligy Pardubice - Sparta.

Do Prostějova dnes po šesté hodině večer přijeli také Švýcaři. Podívali se na trénink českých hráčů a pak sami vyjeli na led k hodinové přípravě. "Nejsme v nejsilnějším složení. Chybí nám hráči Bernu a Davosu, kteří hrají domácí finále. Zatím nemáme s sebou ani zámořské posily. Totéž však platí o českém týmu. Přesto budou mít pro nás oba přípravné zápasy před mistrovstvím světa velký význam," řekl trenér Švýcarska Ralph Krueger.

Navzdory nekompletnímu složení švýcarského týmu ale očekává Hadmaczik urputný souboj. "Jsme připraveni na houževnatost a také dobře organizovanou obranu našeho soupeře. Na našich hráčích budeme požadovat, aby se proti urputné defenzivě prosadili střelecky," dodal Hadamczik.

Tréninková sestava ČR:
Čechmánek (Svoboda) - Nosek, Žižka, Výtisk, Blaťák, Hrabal, Gřegořek, Pabiška, Zíb - Bednář, J. Straka, Záhorovský - M. Růžička, Huml, Kotrla - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kubiš, Červenka, Rachůnek.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko