Hlavní obsah

Hamr bojuje o premiérový start na MS, své šance neřeší

OLOMOUC

Radek Hamr je nejzkušenějším obráncem, kterého má momentálně trenér Alois Hadamczik v přípravě na mistrovství světa. Dvaatřicetiletý rodák z Ústí nad Labem tak má reálnou šanci, že by se mohl prosadit do konečné nominace, což se mu ještě nikdy v kariéře nepodařilo. Před rokem jej ze hry vyřadilo zranění zad, v roce 2004 zase absolvoval s týmem celý šampionát v domácím prostředí, ale na soupisku se nedostal.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Radek Hamr.

Článek

Hamrovy vyhlídky posiluje i fakt, že se v této sezóně představil na všech turnajích seriálu Euro Hockey Tour. "Teď nad tím nechci moc přemýšlet. Momentálně jsem tady, budu se snažit podávat dobré výkony a uvidím, jak daleko to vystačí. Jestli pojedu nebo ne, se uvidí později. Nyní jsem rád, že jsem na ledě a dostávám se do zápasového tempa," řekl ČTK obránce švýcarského Klotenu.

O tom, zda se bývalý hráč pražské Sparty na mistrovství do Moskvy podívá, rozhodne i počet posil, které Hadamczik do obrany pozve z NHL. Kanadsko-americká soutěž končí v neděli, ale Hamr prý tabulky a možné volné adepty pro národní tým moc nesleduje. "Stejně se tam může stát cokoliv. Hráči mohou přijet nebo ne. Bude záležet na nich, zda jsou zdraví. Já to neovlivním, proto se na to nedívám," podotkl Hamr.

Drobný obránce se k reprezentaci připojil až tento týden v úterý. A s dobrým pocitem. Klubová sezóna se mu totiž vydařila. Kloten postoupil do play-off, uspěl v prvním kole a až v semifinále nestačil na Davos. "Je pravda, že v klubu byli spokojeni. Před začátkem se říkalo, že je cílem dostat se do play-off a vše ostatní je bonus. Nakonec jsme hráli celý rok v první čtyřce a bez problémů jsme se tam dostali. V prvním kole jsme porazili Lugano, což byl úspěch a nakonec to dopadlo dobře," uvedl Hamr.

Spokojen mohl být i osobně, protože se stal nejproduktivnějším obráncem soutěže, když nasbíral 44 kanadských bodů za čtyři branky a 40 asistencí. "Po všech stránkách mi to vyšlo, ale hlavně se dařilo mužstvu. Nemám si na co stěžovat, i proto jsem tam prodloužil smlouvu na další roky," řekl Hamr, jenž ještě v průběhu sezóny uzavřel s Klotenem nový kontrakt na dva roky s opcí. Nyní se tak za ním do Švýcarska přestěhuje i švédská manželka, která doposud "pendlovala" mezi svou vlastí, kde pracovala, a Švýcarskem. "Stěhovat se budeme v létě," dodal Hamr.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko