Hlavní obsah

Čechmánek: Hráli jsme dobře, sebevědomě

S čistým kontem z posledního utkání pojede na hokejové mistrovství světa Roman Čechmánek. Gólman Třince vychytal všechny pokusy Finů a přispěl tak k výhře Česka v odvetě utkání o třetí místo v Euro Hockey Tour. "Zápas jsme odehráli velice dobře jako tým, sebevědomě. Byli jsme lepší, měli jsme spoustu šancí. To je příjemné,“ řekl po zápase novinářům Čechmánek.

Článek

Jak jste se při zápase cítil? Moc střel na vás nešlo...

Cítil jsem se jako při každém zápase. Moc střel na mě nešlo, ale nehraje se na zásahy nebo krásu. Hraje se na vítězství.

Měl jste delší přestávku od vypadnutí Třince v play-off. Nebude problém se opět dostat do kondice a rytmu?

Je to o tréninku, fyzičce. Hodně jsme trénoval a ještě budu. Fyzicky bych měl být připravený.

Co vám utkání řeklo o formě reprezentace před šampionátem?

Pořád je to příprava a ty důležité zápasy nás čekají až příští týden. Týden ještě potrénujeme, dáme se na to mistrovství dohromady. A zkusíme se do toho ještě před prvním zápasem dostat. Abychom nezačali v nějakém útlumu.

Jaká je podle vás síla týmu?

To je ještě předčasné hodnotit. Uvidí se až na mistrovství, ale zápasy v přípravě nebyly špatné. Švýcaři nám ukázali, jaké je to hrát proti tvrdému týmu. Slováci hráli technicky, Finové zase skvěle bruslili. Každý tým hrál jiný hokej a my se snažili se prosadit svojí hrou.

Česko bude mít podle všeho v Rusku velice mladou obranu. Co to znamená pro vás jako brankáře?

Vypadá to, že opravdu obrana bude hodně mladá. Budeme muset hodně mluvit, je to o komunikaci. Musíme si na sebe zvyknout... Slyšíte, jak to potom vypadá. (zachraptěl) Nemůžu moc mluvit.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko