Hlavní obsah

S Pincem v brance jdou na Němce

PRAHA

V brance s Pincem, který patří mezi pět pamětníků květnové porážky s Němci na MS, nastoupí čeští hokejisté ve středu v Ústí nad Labem k prvnímu mezistátnímu utkání nové sezóny. Soupeřem reprezentantů budou od 17.30 h (vysílá ČT 2) právě nečekaní přemožitelé ze šampionátu, přičemž na německé straně je sedmnáct hráčů, kteří se tehdy podíleli na vítězství 2:0, zatímco z aktuální české sestavy zažili ten zápas v Mytišči vedle tehdy náhradního gólmana také Irgl, Tenkrát, Sýkora a Čáslava.

Článek

„Nejde o to, že máme Německu něco vracet, duel beru spíš jako test připravenosti. Doma však určitě prohrávat nechceme,“ říká trenér Alois Hadamczik, jemuž zkušenost z MS napovídá, že by národní tým potřeboval dát rychle gól.

„Očekávám ale těžké utkání se zarputilým soupeřem, který na nás zase jistě vyrukuje s důrazem i houževnatou obranou. Výhodou protivníka, jenž především za příznivého stavu dokáže hrát s maximálním nasazením, je i poměrně stabilní a sehraný kádr, zatímco my máme za sebou jen tři dny společného tréninku. Budeme se ale snažit o rychlý přístup i agresivní zakončení,“ soudí Hadamczik.

Reprezentační premiéru si v Ústí odbudou útočníci Kumstát s Langhammrem, více než roční pauzu měli v národním týmu Richter, Kroupa a Hunkes a po téměř šesti letech oblékne jeho dres další z obránců Píša. Ve středu dopoledne české mužstvo absolvuje ještě rozbruslení v Ostrově nad Ohří, kde se připravuje od neděle, až pak se přesune do Ústí. Čtvrteční program už má reprezentace plánovaný do Karlových Varů, kde se hraje odveta a v ní už se Hadamczik bude muset obejít bez Pince, Irgla i Varadi, kteří mají povinnosti v klubech.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko