Hlavní obsah

Hadamczik: Prověřím souhru Tona s Markem

Dvě překvapivá jména zazněla z úst kouče české hokejové reprezentace Aloise Hadamczika při pondělním zveřejnění nominace pro moskevský turnaj Channel One Cup. "Na minulém turnaji naše hra vypadala dobře, jen výsledky neuspokojily. Proto zůstala zachována kostra mužstva a snažil jsem se ji doplnit o vyzrálé hráče," měl Hadamczik jasno při výběru mužstva.

Článek

Není nominace Klepiše, který hrál v zámoří jen na farmě, riskantní?

Zažil jsem ho jako kouč dvacítky, je to hráč s výtečným přístupem. Sice jsem ho teď neviděl přímo v akci, ale podle dřívějších zkušeností vím, čeho je schopen. Nyní projevil přání o výměnu do jiného týmu v NHL, což mu Washington neumožnil a on se rozhodl vrátit, protože už nechtěl zůstávat na farmě. Podle mých informací má hrát extraligu za Slavii, byť měl údajně nabídky z Ruska.

Překvapivým krokem je i zařazení Tona, kterého jste několikrát do reprezentace zval, ale vždy se omluvil, a pak se s vámi dostal i do mediální roztržky. Máte nyní mezi sebou jasno?

Do médií se kolem toho dostala spousta zkreslených názorů. V minulosti se omlouval, poněvadž měl potíže s rukou. Nyní mi řekl, že se cítí fit a má zájem reprezentovat. Jeho výkonnost tomu odpovídá, tím pádem nejsou žádné diskuse nutné. Alespoň prověřím, jestli ještě funguje dřívější osvědčená souhra Tona s Markem.

Do role brankářské jedničky chcete napevno usadit Hniličku?

Potřebujeme zkušeného gólmana, který opakovaně podává kvalitní výkony. Přestože Hnilička před pár týdny odešel do Ufy, chce stále reprezentovat. Pro mne je to klíčový hráč a nebráním se tomu, aby dostal co nejvýraznější prostor v brance.

V nominaci nejsou debutanti, nikdo nový vás nezaujal?

Až budu přesvědčen, že tam nemají současní hráči být, tak je vyměním. Na minulém turnaji ale naše hra vypadala dobře, jen výsledky neuspokojily. Proto zůstala zachována kostra mužstva a snažil jsem se ji doplnit o vyzrálé hráče, ať už to jsou Bulis či po více než roční odmlce pozvaní Chabada s Hrdinou anebo do obrany se vracející Kutlák.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko