Hlavní obsah

Nad návratem do NHL Bulis nepřemýšlí

Hokejista Jan Bulis se kvůli zdravotním problémům s ramenem omluvil z nedávného Karjala Cupu, ramenní kloub ho trápí stále, ale napodruhé už se o svou šanci reprezentovat připravit nechtěl. V současnosti devětadvacetiletý hokejista obléká dres ruského Chimiku. "Když se vyhrává, všechno je v pohodě," řekl Bulis ke svému novému angažmá.

Článek

Z Karjala cupu jste se omluvil kvůli problémům s ramenem. Už je v pořádku?

Problémy jsou furt. Byl jsem u specialisty a ten mi doporučil operaci až po konci sezóny, kdy mi kloub vyčistí. Rameno je klidné a pevné, zlobí mě jen chrupavka. Chodím na injekce, tak by mělo vydržet.

Na injekce musíte před každým zápasem?

Ne, asi tak jednou za tři týdny přímo do kloubu. Nemůžu posilovat, ale v zápase mě to moc neomezuje, do soubojů chodit můžu. Bolí to pak spíš v klidu.

Tentokrát jste omluvenku z reprezentace nezvažoval?

Vůbec. Nechtěl jsem se podruhé omlouvat, zvlášť po tom vyšetření u specialisty.

Jak jste letní přesun ze zámoří do Ruska zvládl?

Jsem tam po těch pár měsících moc spokojený, hokejově se mi daří, i ti Rusové v klubu jsou super banda. Ruštinu jsem měl ve škole, tak se s nima můžu normálně bavit. Člověk pak zjistí, že oni umí i anglicky...

Navíc i klub si vede velmi dobře, Chimik je v tabulce šestý...

To je pravda, ale pro majitele a sponzory existuje jen první místo. Říkal jsem jim, že přeci důležité je až play off. Ne, oni chtějí pořád vyhrávat...

Už jste zažil, co se děje, když se nevyhrává?

Hned pod dvou zápasech. V Magnitogorsku a v Čeljabinsku jsme prohráli, přišel manažer a bylo horko. Ale když se vyhrává, všechno je v pohodě.

Baví vás teď hokej víc?

Určitě! Naposledy jsem si hokej takhle užil v Pardubicích. Mluvil jsem i s Čájou (Petrem Čajánkem – pozn. red.) a ten říkal to samé, že nemusí nikomu nic dokazovat ve třetí lajně a baví ho hokej. Takže nad návratem do NHL teď vůbec nepřemýšlím.

Vážně?

Opravdu. Nevěděl jsem, do čeho jdu, ale jsem spokojený. Manželka si zvyká hůř.

Té se v Rusku nelíbí?

Bydlíme v Mytišči, což je takové panelákové město na předměstí Moskvy. Nic moc se tam dělat nedá, je to velký rozdíl oproti Montrealu nebo Vancouveru. Je tam pár restaurací, ale jinak nic. Pro mě je to jednodušší, jsem se spoluhráči, ona je tam s klukem sama...

Přímo do Moskvy se přesunout nechcete?

Problém je s dopravou. Když není zácpa, dá se to projet za 20 minut, s ní to trvá i tři hodiny. Ale možná se kvůli rodině před příští sezónou přestěhujeme, třeba do Českého domu.

Co vás v Rusku zatím nejvíc překvapilo?

Asi to prostředí. Když člověk vyjede mimo Moskvu, je tam nepořádek. Když jsem přijel do Pardubic, říkal jsem si, jaké je to krásné čisté město.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko