Hlavní obsah

Hokejista Huml: Doufám, že si v reprezentaci spravím náladu

Útočník Ivan Huml sice chyběl na nedělním odpoledním tréninku české hokejové reprezenatce, v pondělí však již hráč švédské Mory oblékl reprezenatční dres a spolu s Klepišem a Markem se připravovali na úterní duel se Slovenskem. Do reprezentace se dostal dodatečně, z nominace měl šestadvacetiletý útočník pochopitelně radost. „Člověk nikomu nepřeje zranění, ale tajně doufá, že by se místo mohlo otevřít,“ řekl po tréninku.

Článek

Jaká byla cesta ze Švédska a kdy jste dorazil do Čech?

Přijeli jsme včera večer spolu s Petrem Tenkrátem a bohužel jsme nestíhali společný odpolední trénink. Cesta samozřejmě byla velmi dlouhá, od nás z Mory je to tři a půl hodiny na letiště, ale celkově to bylo bez jakýchkoliv problémů.

Bavili jste se tedy spolu s Petrem Tenkrátem?

Neměli jsme vůbec šanci se bavit, protože bylo plno a seděli jsme každý zvlášť. Hovořili jsme spolu ale na letišti a při cestě na hotel.

18. prosince proti sobě nastoupíte, že?

Přesně tak. Petr se mnou pravděpodobně pojede do Mory rovnou z letiště, poněvadž jeho tým (Timra - pozn. red.) už v pondělí jede do Mory.

Jak jste se dozvěděl o nominaci?

Byly to tři nebo čtyři dny zpátky. Můj agent mě zavolal, že Honza Hrdina má nějaké problémy a já budu ten náhradník.

Jaká byla vaše první reakce?

Měl jsem z toho samozřejmě radost. Člověk nikomu nepřeje zranění, ale tajně doufá, že by se místo mohlo otevřít. Já měl to štěstí, že mohu reprezentovat a přijet na pár dní domů.

Prozradíte fanouškům, s kým budete hrát ve formaci?

Proti Slovensku pravděpodobně začneme s Kubou Klepišem a Honzou Bulisem. Sestavu jsme se dozvěděli před tréninkem. Před zápasem si určitě promluvíme a domluvíme se, jak budeme hrát.

Budete cítit nějakou zvláštní motivaci na utkání se Švédskem?

Protože hraji ve Švédsku, možná to bude zvláštní motivace. Se Slovenskem to ale bude také velice prestižní zápas. Člověk si však nevybere, i Finsko bude velmi kvalitní a část své kariéry jsem strávil tam. Všechny zápasy budou mít náboj a já jsem rád za každé utkání, které si za reprezentaci zahraji.

Prožil jste angažmá i ve Finsku, můžete tedy srovnat tyto dvě skandinávské soutěže?

V samotném hokeji je veliký rozdíl. Ve Finsku se hodně bruslí, ve Švédsku je zase kvalita hráčů mnohem vyšší a techničtější. Švédská liga je mnohem vyrovnanější a dokazují to i tabulky. Švédská liga je o něco lepší než ta finská.

Jak jste spokojený se svým působením ve švédské lize?

Ztrácíme pár bodů na postupovou osmičku. V poslední době hrajeme poměrně kvalitní hokej, ale nedaří se nám vyhrávat. Máme několik remíz. Švédská liga je opravdu úžasně vyrovnaná. Jakékoliv zaváhání vás může posunout na spodek tabulky. Jen HV si drží neuvěřitelnou formu. Třízápasový výpadek může znamenat pád ze druhého místa až k baráži.

Byly vám dány nějaké konkrétní cíle?

My si uvědomujeme sílu našeho týmu, takže cíle nejsou příliš vysoké. Hlavní je vyhnout se baráži. To je klíčové. Play-off by byl velký bonus.

Nálada v týmu tedy není asi příliš dobrá, že?

Poslední zápas jsme dokázali remizovat. Dostali jsme dvě a půl minuty před koncem dva góly, takže nálada po tomto utkání je špatná. Jinak ale nehrajeme špatně. Nedaří se nám však vozit tři body zvenku. Není to optimální.

Jaká je v Moře parta?

Parta je dobrá, jsem v Moře spokojen.

Změnila se vaše úloha po odchodu Pavla Brendla?

V této sezóně mám více ofenzivní roli než minulý rok. Možná je to dané tím, že odešel Pavel, ale přestože jeho odchod je silně znát, tým přesto posílil. Zatím to na výsledcích není vidět, ale věřím, že se to zlepší.

Co očekáváte od reprezentačních zápasů?

Určitě jsem si přijel spravit náladu. Poslední zápas v lize byl pro nás devastující ztrátou bodů, takže doufám, že si v reprezentaci zlepším náladu.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko